Tijd ervaren velen (waaronder ikzelf) als een probleem, omdat we in onze drukke maatschappij ook altijd het gevoel hebben dat we er nooit genoeg van hebben. We zijn zo druk bezig en gaan mee in het dagelijks leven en hebben vaak het idee dat we worden geleefd. Alles gaat zo vlug aan ons voorbij. Wat als we eens tijd als cadeau zouden geven?

Tijd als cadeau

Hierbij vergeten we helemaal dat tijd eigenlijk een groot geschenk is.. Niets dat kostbaarder is dan onze tijd van leven en toch kan je het niet kopen. Zeker met de feestdagen sta ik hier vaak wel eens bij stil. Vaak denken we dat we het mooiste duurste geschenk moeten geven aan mensen waar we van houden. De laatste jaren besef ik steeds meer en meer dat ook tijd geven een geschenk kan zijn. Echte tijd aan iemand geven, iemand bewust je aandacht schenken is zo bijzonder, vaak blijft het ook nog eens langer bij dan een gewoon geschenk.

Eigenlijk is het super simpel en helemaal niet duur om iemand tijd te geven. Dit kan toekomstige tijd zijn, maar eigenlijk ook verleden tijd. Met toekomstige tijd bedoel ik om in de toekomst samen iets in te plannen en met verleden tijd bedoel ik dat je de herinnering aan een moment samen kunt schenken.

OnsJaar

Tips

Hieronder enkele tips om tijd en herinneringen als cadeau te geven:

  • Maak zelf een cadeaubon of een kaartje om op een later te bepalen (of reeds vastgelegd moment) een uitstap of etentje te doen met de persoon voor wie het geschenk bedoelt is. Wij doen dit nu al twee jaar voor de grootouders van zoonlief en het is een groot succes!
  • Geef iets wat je niet kan kopen, neem iemand ’tijd’ uit de handen door wat tijdrovende taken over te nemen. Hierdoor krijgt de andere persoon wat ademruimte, doe eens de strijk van iemand waardoor zij wat me-time kunnen inplannen.
  • Je kan een kalender of agenda maken met foto’s van leuke herinneringen en op diezelfde kalender enkele data aanduiden waarop je iets leuks plant.
  • Verzamel foto’s van allerhande momenten gedurende het voorbije jaar dat je hebt gehad met iemand en maak een fantastisch fotoboek met herinneringen. Heel veel mensen vinden zo’n geschenk echt super, de grootouders bij ons alvast wel!
  • Heel wat mensen hebben graag hu geliefden op zak. Dan is het fijn om een kleine foto te geven voor in hun portefeuille of een leuke sleutelhanger met een foto of liefdevolle quote.
Album sleutelhanger

Wat geven jullie zoal als geschenk? Gaven jullie ooit al tijd cadeau?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.