Deze zomer hebben wij een aantal weken moeten leven zonder benedenverdieping of keuken maar wel met een hoop vuil en discomfort. We hebben namelijk verbouwd en nu kan ik eindelijk met veel plezier zeggen dat het afgewerkt is.

Verbouwing en kamperen in huis

Wie me volgt op instagram heeft waarschijnlijk gemerkt in een aantal posts dat het huis een ganse puinhoop was. We lieten nl. de muren tussen de woonkamer en de keuken slopen en lieten een nieuwe keuken plaatsen. Hierdoor hebben we een week of 7 boven moeten kamperen, zonder keuken en met een pak minder comfort. Een heuse beproeving als je het mij vraagt maar zoonlief vond het alvast wel een leuker ervaring. Wie kan het hem kwalijk nemen? Niet iedereen kan zeggen dat hij heeft kunnen picknicken in huis.

werken

Leuke vooruitzichten

Het leuke aan dit alles was natuurlijk wel dat je leuke vooruitzichten heb. Naast het feit dat je weet dat het resultaat beter zal zijn dan wat je had, mochten we ook nog eens lekker gaan shoppen voor een nieuw interieur.

Het meeste meubilair hebben we behouden, wij hebben op maat gemaakte steigerhouten meubels en dat blijft gewoon tijdloos. Maar een nieuwe keuken, spannend! Ik wist dat ik een witte keuken wou met heel wat extra opbergruimte. Ja hoor, dat hebben we gekozen ook!

Keuken Tafel

Duurzame accessoires

Daarnaast ben ik dit jaar steeds meer aan het inzetten op duurzaamheid (je weet wel, een mooie wereld voor mijn zoon en zo). Daarvoor surfte ik het net rond op zoek naar interessante en duurzame keukenaccessoires:

  • Vuilbak met meerdere compartimenten: een must have in een duurzame keuken omdat recycleren een pak makkelijker wordt. In ons geval betekent het ook dat we niet steeds de PMD naar het tuinhuis moeten brengen, dat is vnl. op een regenachtige dag niet zo fijn. Zeker met een grote vuilbak, hoeft je hier minder vaak rekening mee te houden. Naast dat een dergelijke afvalbak super handig is, past onze vuilbak ook heel goed bij het interieur.
  • Quooker kraan: een quooker kraan die zowel gefilterd, kokend als bruisend water kan voorzien, dit spaart weer een pak pet flessen uit. Uiteindelijk gaan we op die manier ook sneller naar water grijpen dan naar frisdrank.
  • Duurzame toestellen: Hoe duurzamer het apparaat, hoe minder energie het verbruikt. We hebben hier dus op gelet bij de aanschaf van de afwasmachine, koelkast (we gingen ook van 2 naar 1) en combi-oven.
  • Bijenwasdoeken: de perfecte vervanger van plastic folie voor het verpakken van voedingswaren.
Keuken

Nieuwe keuken

Na de verbouwingen moesten een aantal nieuw gepleisterde muren nog opdrogen, waardoor we nog een tweetal maand op een lelijke gevlekte muur hebben moeten kijken. Ik ga eerlijk zijn, ik raakte wel wat geïnspireerd door de vlekken. Er volgen dus zeker nog tekeningen van figuurtjes die ik in de vlekken fantaseerde.

Vlekken

En vandaag? Nu is de keuken eindelijk volledig afgewerkt, de ruimte is groter (er zijn dan ook een aantal muren weg), het is opener, moderner, klaarder, de muren zijn geschilderd en de nieuwe accessoires zoals lampen, klok en vuilbak passen mooi bij het geheel. Wij zijn alvast tevreden van het resultaat en kunnen het nieuwe jaar goed inzetten.

Ik ben benieuwd, wat is voor jullie de ideale keuken?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

3 Replies to “Een nieuwe keuken voor het nieuwe jaar

  1. Wauw, wat een mooie keuken is het geworden! En wat een mooie kraan ook! Ik had ook al een aantal goeie dingen gehoord en gelezen over de Quooker kraan, misschien dat ik er ook wel eentje ga installeren in onze keuken in het nieuwe huis. Lijkt me handig en milieuvriendelijk.
    Geniet maar van jullie nieuwe keuken, ze ziet er super uit!!
    Liefs, Inge

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.