Je ziet ze steeds meer in het straatbeeld, raamtekeningen. Zelf vind ik het super mooi, zeker de kerstperiode vraagt om zo’n mooie tijdelijke tekening op het venster, dat brengt wat extra sfeer en gezelligheid.

Vorig jaar was het de eerste keer dat ik zelf ook aan de slag ging met raamtekeningen, Toen had ik wat schrik dat het achteraf niet zo makkelijk van het raam af zou komen, maar dit ging perfect met wat water en zeep.

Tekenen

Dus dit jaar ging ik weer aan de slag. Het is helemaal niet zo moeilijk. Met enkel maar een krijtstift ben je klaar om ervoor te gaan.

Wat als je zelf niet zo mooi kunt tekenen?

In tegendeel tot wat velen denken, kan ik dus helemaal niet zo goed tekenen. Toch niet op een vlak waar ik niet zomaar overbodige schetslijnen kan gaan wegwissen. En mocht je het je afvragen: Ja, ik ben stikjaloers op mensen die dat wel kunnen.

Het goede nieuws, mooi uit de losse pols kunnen tekenen, is helemaal niet nodig wanneer het op raamtekeningen aankomt. Je kan namelijk mooie templates kopen die je toegestuurd krijgt, deze print je af op het gewenste formaat. Vervolgens plak je deze aan de buitenzijde van het raam en je tekent aan de binnenzijde van het raam.

Tekenen raam

Tips bij het maken van raamtekeningen

Hierbij deel ik wel graag enkele ervaringen met jullie:

  • Wanneer je net als ik dubbel glas hebt, is het niet zo makkelijk om te tekenen, de tekening lijkt te verspringen wanneer je doorschuift. Het kan helpen om dan één oog dicht te doen en zoveel mogelijk vanuit een zelfde hoek te tekenen.
  • Als je aan het tekenen bent, lijkt het soms alsof de stift niet meer voldoende krijt tekent, dan helpt het om even te schudden met de stift en de punt op een stukje karton in te drukken.
  •  Uitgeschoten tijdens het tekenen? Gebruik dan een vochtig stukje keukenpapier om het teveel weg te werken. Is het stukje te delecaat, dan kan je dit ook met een vochtig wattenstaafje doen.
Raamtekening

Ik ben alvast tevreden van mijn tekening dit jaar. Wat vinden jullie van een raamtekeningen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.