Informatieve boeken lijken vaak saaier dan een fantasie verhaal, maar dat hoeft niet noodzakelijk zo te zijn. Dat maakt Molly Oldfield duidelijk met het boek “Waarom hebben we tenen?”

Alles onder de zon

Eigenlijk zijn de meeste kinderen van nature wel heel nieuwsgierig. Als je – net als ik – een ouder bent, dan merk je wellicht ook dat er vaak heel wat vragen jouw richting uit komen. De een al moeilijker te beantwoorden dan de ander en soms ook wel eens een vraag waarvan je zelf denkt “Hoe komt die er nu bij?”.

Molly heeft een podcast, Everything under the sun. In die podcast beantwoordt ze vragen van kinderen, ze wil geen enkele vraag onbeantwoord laten. 366 van deze vragen en antwoorden heeft ze gebundeld in het boek “Waarom hebben we tenen?“

Het boek is keileuk om door te bladeren want er staan super mooie en kleurrijke tekeningen in van maar liefst 12 verschillende illustratoren van over de hele wereld.

Lieveheersbeestjes

Elke dag een weetje

Doordat er 366 vragen in het boek staan, kan je “Waarom hebben we tenen?” inzetten om elke dag iets nieuws te leren. Elke dag een nieuwe vraag en antwoord, eens iets anders dan elke dag een mopje op de scheurkalender. Leuk thuis, maar ook in een klassituatie lijkt me dit heel leuk om mee aan de slag te gaan.

Je kan vragen uitpikken rond een bepaald thema die op dat moment in klas aan bod komt. Of je leest bij de start van de dag, de vraag luidop en laat de kinderen het antwoord raden. Het boek is echt voorzien op dat laatste want de vragen zijn zelfs per maand gegroepeerd, het lint zorgt ervoor dat je steeds weer weet waar je gekomen was.

Maandoverzicht van de vragen waarom hebben we tenen

Wedden dat je al snel een herinnering krijgt als je de vraag eens een dagje zou vergeten? Waarom hebben we tenen? is alvast een van onze favoriete informatieve kinderboeken.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.