Verstopt in het groen, in het Heusden (vlakbij Gent), vind je het niet al te grote, maar gezellige Harry Malter park . Een leuk park waar het rustig vertoeven is, ideaal voor gezinnen met kleine kindjes.

Malter circus

Na jaren doorheen Duitsland & Nederland te hebben gereisd en als artiesten bij verschillende circussen te hebben gewerkt, stichtte de familie Malter in België het Tiroler Circus.

In 1968 richtte Karl Heinrich Malter het circus Piste op. Het circus werd al  heel snel bekend in zowel het binnen- als buitenland. Het circus reisde gedurende 10 jaar doorheen de Benelux met 45 vaste medewerkers, meer dan 100 dieren en een circustent met 2000 plaatsen.

Harry-malter-circus

In 1978 werd de laatste voorstelling gegeven in Antwerpen. Gedurende 11 dagen kwamen maar liefst 28.000 liefhebbers voor de laatste keer het circus bezoeken. Daarna vestigde Harry Malter zich, samen met zijn dieren, in Heusden, vlakbij waar nu het familiepark te vinden is.

Harry Malter park

Harry Malter is een familiepark. Ik had geen idee wat ik daaronder moest verstaan om eerlijk te zijn. In mijn ogen is het vooral een dierenpark waar ook enkele attracties voor kleine kinderen en een groot (half overdekt) speelplein te vinden zijn.

Ik had via andere blogs en vrienden al heel wat gelezen en gehoord over het park. Onder andere dat het wat verouderd of nostalgisch zou zijn. Het verwonderde mij dan ook dat dit naar mijn gevoel niet zo extreem was. Om eerlijk te zijn vind ik boudewijn seapark dan wel meer verouderd overkomen.

Ik las wel op de website van Harry Malter dat ze in 2018-2019 een renovatie gedaan hebben aan de speeltuin, het picknick gebouw, de wandelpaden … Misschien is dit de reden waarom ik er een ander idee aan overgehouden heb?

Harry Malter kabouterhuisje

Harry Malter review en tips

Voor ik vertrok, had ik zelf ook enkele tips gekregen van een vriendin, deze (en nog een aantal andere) deel ik graag met jullie:

  • Bezoek eerst de dieren en eindig op het speelplein, de kans is groot dat je kinderen niet meer weg willen van het speelplein, dan heb je de rest toch nog kunnen zien.
  • Voorzie voldoende kleingeld, er staan aan de cafetaria heel wat zaken waar je een halve euro of een euro moet instoppen voor een ritje of om een spelletje te spelen. Het is moeilijk om je kind dit te weigeren. De draaimolen draait enkel met een stuk van 50 cent. Ook bij de dieren kan je dat kleingeld gebruiken om wat eten uit een automaat te halen waarmee je ze kunt voederen.
  • De circustent staat helemaal achteraan in het park, voorzie voldoende lichte kledij want het is er echt snikheet.
  • Bij Ester las ik dat het aan te raden is om een picknick mee te brengen, zie je dit niet zitten? Don’t worry, de maaltijden zijn best wel ok. Verwacht je niet aan hoogstaande culinaire gerechten, maar wel aan belegde sandwiches, slaatjes of frietjes met bijvoorbeeld balletjes in tomatensaus.
  • Harry Malter tickets zijn niet duur maar het kan nog goedkoper als je een abonnement hebt bij sommige andere pretparken of wanneer je de tickets koopt via vakantieveilingen. Ook als je op voorhand je tickets kocht, moet je nog aanschuiven in de rij. Dit is wel wat sneu.
Harry-malter-varkentjes

Harry Malter prijs

  • Is je kindje kleiner dan een meter, dan betaal je niets
  • Is je kindje groter dan een meter of ben je volwassen, dan betaal je 13.5 euro
  • Senioren, andersvaliden en leerkrachten betalen 8 euro

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.