Het leukste pretpark vinden wij Boudewijn Seapark in Sint-Michiels (Brugge). Het is een klein themapark die heel wat te bieden heeft voor de kleinere kinderen (tussen de 85 en 120cm). Voor ons extra leuk omdat het super dicht bij ons huis is.

Boudewijnpark is een klein themapark, minder attractief en populair dan andere Belgische pretparken zoals plopsaland (al was het initieel blijkbaar wel het plan om Plopsa hier op te richten). Maar daarom zeker niet minder leuk. Integendeel, doordat de focus op kleinere kinderen ligt en het dan nog eens minder gekend is bij de grote massa, is het ook een stuk minder druk. Heerlijk voor de kindjes wanneer ze niet zo lang moeten wachten om op een attractie te kunnen?

Boudewijn seapark attracties

Ik denk dat er maar een 12-tal echte pretpark attracties zijn. Draaimolens, autootjes, een rollercoaster en piratenschip.

Boudewijnpark trein

Voor de hete zomerdagen daarentegen is er dan ook nog een groot watergedeelte, met een plonsbad, glijbaantjes en ligbedden voor de ouders. We hadden nog niet het geluk om deze al uit te proberen maar het zag er alvast aanlokkelijk uit. Bij ons volgende bezoekje nemen we alvast onze zwemoutfit mee.

Maar dat is heus niet alles, er is een groot speelplein en een indoor speeldorp voor wanneer het een minder mooie dag is. In de winterperiode is er zelfs een ijspiste.

Waarom het dan SEApark?

In het park leven ook zeedieren. Dagelijks zijn er shows van de dolfijnen, zeehonden en zeeleeuwen. De shows duren niet te lang, waardoor het voor de kindjes ook niet vervelend is om zo lang stil te zitten. Onze zoon is hoe dan ook gek van dieren en kijkt dus ook heel gefascineerd. Oh wat ook leuk is, mits bijbetaling kan je op de foto met de dieren of kan je zelfs in het water met de dolfijnen. 

Boudewijn seapark tickets

  • Is je kindje kleiner dan 85cm, dan betaal je niets
  • Is je kindje tussen de 85cm en een meter, dan betaal je 1150 euro
  • Is je kindje groter dan een meter en nog geen 11 jaar, dan betaal je 26,5 euro
  • Ben je boven de 65 jaar, dan betaal je 26,5 euro
  • Ben je ouder dan 11 jaar, wordt je als volwassene gerekend en betaal je 28,5 euro

De prijzen van een abonnement maken het de moeite waard om deze aan te schaffen, je hebt al voordeel als je 2x gaat. Daarnaast biedt deze nog heel wat voordelen zoals kortingen bij andere pretparken.

Voor de openingstijden of andere info kun je het beste even kijken op de website van Boudewijn seapark.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

One Reply to “Boudewijn seapark”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.