Een kindje in bad stoppen kan soms een heuse opgave zijn, vooral dan omdat het meer tijd in beslag neemt dan een douche of een gewoon wasje. Wij combineren het bad moment ook bijna altijd met haartjes wassen en dat valt heus niet altijd in de smaak. Daardoor was er een (korte) periode waardoor de kleine spruit niet meer zo graag in bad ging. Maar dit is opgelost, en wel dankzij de leuke badproducten van kneipp.

Nature kids

Ik zag ze staan in de winkel, de namen lonkten: droomreis, drakenkracht, toverdouche. Ik denk dat ik het initieel stiekem meer voor mezelf kocht dan met het doel het badmoment leuker te maken. Precies of die feeërieke wereld ging een beetje voor me open.

Ik kon het niet laten en nam meteen verschillende soorten mee naar huis, badschuim, douchezeep en badzout. Allen roken ze zo lekker dat ik niet kon kiezen!

Deze verzorgingslijn is speciaal voor peuters en kleuters vanaf 3 jaar ontworpen. Kneipp gebruikt ook hier net als bij hun andere lijnen enkel natuurlijke ingrediënten en deze productjes bevatten geen zeep, siliconen of conserveringsmiddelen. Ik vind het wel fijn om te weten dat ik bewust kies voor mijn zoon.

Een badje nemen

De eerste keer gebruikten we droomreis badschuim, een heerlijk ontspannende geur en een leuke blauw-paarse kleur die uit het flesje komt. Dit alleen al zorgt voor een fantasie moment. De geur met lavendel en teunisbloem is ontspannend en zacht. Wij gaan meestal ’s morgens in bad, misschien moeten we dit met dit badschuim wel eens herzien en ook eens genieten van een rustgevend badje voor het slapengaan.

Nu gebruiken we vooral het toverbad-zout, soms eens de drakenkracht en soms eens de toverkracht, beiden ruiken ze fris en verkwikkend. Het leukste eraan is dat de kindjes het zakje – dat uit 2 compartimentjes bestaat – kunnen leeggieten in het bad. Eerst zie je de gekleurde zoutkorreltjes afzonderlijk liggen, tot je bij het mengen … hocus pocus … gekleurd water krijgt. Welk kind (of ouder) vind dit nu niet leuk?

En in de douche?

Wanneer we gewoon een douche nemen, dan gebruiken we lekker de toverdouche zeep. Behalve wanneer we ook de haartjes wassen, dan is het de drakenkracht die de badkamer aromatiseert.

Heb jij ze al gebruikt deze productjes?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.