Ik zag dit boek en het sprak me meteen aan maar ik had stiekem ook mijn twijfels. Zou het wel iets zijn waar zoonlief zich ook in kan vinden? Eenhoorns zijn misschien toch wat meisjesachtig maar het ziet er best wel een stoer boek uit.

De NEEhoorn

Het verhaal begin in Hartenwoud, waar een familie eenhoornen woont. Op een dag wordt een super schattige eenhoorn geboren met een mooie vacht en een neus zo zacht. Hoewel iedereen meteen gek op hem is, voelt de kleine nieuweling zich helemaal niet thuis bij de andere eenhoorns. Hij wil geen spelletjes spelen en antwoord op elke vraag NEE! Al snel noemt iedereen hem de NEEhoorn. Na enige tijd heeft hij er genoeg van en gaat hij ervandoor, op pad naar nergens.

Dit is ook het moment waarop het boek stopt met rijmen, iets wat alle andere eenhoorns blijkbaar heel belangrijk vinden maar de NEEhoorn helemaal niet van houdt. Op zijn tocht naar nergens ontmoet hij een wasbeer die niet wil luisteren, een hond die nergens van houdt en een prinses die altijd gelijk wil hebben. De Vier hangen samen rond en zijn samen lekker chagrijnig. Heel heel soms hebben ze met zijn vier een goed humeur, dat is dan voor de afwisseling.

Neehoorn boek

Mijn mening

Verrassend genoeg een boek die niet enkel ikzelf, maar ook mijn zoontje erg leuk vond. Het voorspelbare stuk lijkt kinderen erg aan te spreken.

In het begin had ik het lastig met de rijm, iets wat ik zelden tegenkom, ik hou namelijk van boeken op rijm maar het metrum klopte voor mij niet helemaal. Eens de NEEhoorn op pad ging en het rijmen wegviel, vond ik het vlotter lezen.

Ik vind het een leuk verhaal die het zeem zoeterige van eenhoorns vasthoudt, maar toch ook een grappig element toevoegt waardoor het een boek wordt die geschikt is voor zowel jongens als meisjes.

Koop jouw exemplaar van de Neehoorn. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.