Buiten valt de sneeuw, er ligt nog niet voldoende om buiten te gaan spelen. Geduldig wachten we af, ondertussen maken we met papier een bouwwerk met allerhande vormen en kleuren.

Papier

Papier is eenvoudig knutselmateriaal waar je alle kanten mee uit kan. Je kan het knippen, kleven maar ook op allerhande manieren manipuleren. Denk aan plooien, rollen, krullen, lussen maken … mogelijkheden genoeg om er van alles mee te doen dus. En wat is leuker dan zonder nadenken ook gewoon van alles te bouwen met dat papier en te kijken wat het resultaat wordt? Een ideaal bouwwerk voor een inspiratieloze knutselmiddag dus.

Wat heb je nodig?

  • Gekleurd papier, in allerhande diktes, vormen en maten
  • Schaar
  • Lijm
  • Eventueel washi tape

Hoe ga je te werk

  • Neem een A4 blad as basis voor je werk.
  • Knip en vouw figuren met het gekleurde papier. Kijk wat je een leuke compositie vind op het papier en kleef vast. Je kan dit ook stap voor stap doen, een figuur knippen of vouwen, kleven … het is maar hoe je zelf graag werkt.
  • Je kan zaken vastmaken op het basisblad met papier of je kan ook washitape gebruiken om nog wat meer kleuren en accenten te leggen.

Je kan beginnen aan je bouwwerk met het idee wat het moet worden of je kan het achteraf een functie geven. Ik vind het persoonlijk op een pretpark lijken of een speeltuin met trappen, schommels, een wip en glijbanen. Misschien zie jij er wel iets helemaal anders in. Wie weet noem jij het gewoon een prachtig abstract kunstwerk. Het kan allemaal, soms heb je gewoon helemaal niet meer nodig dan papier, kleuren en een hele hoop fantasie.

Maakten jullie al eens een kunstwerkje zonder op voorhand na te denken over het resultaat? Persoonlijk vind ik dat een lastige, zoonlief vond het eigenlijk heel erg leuk, wat is jullie ervaring ermee?

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.