Na het boek Optimale immuniteit van  dr. Rudy Proesmans, is nu ook het bijhorende kookboek op de markt gekomen, boordevol immuniteitverhogende recepten.

Optimale immuniteit

In het eerste boek wordt uitgelegd hoe ons immuunsysteem precies werkt en hoe je het kunt versterken. Al snel wordt duidelijk dat een andere, bewustere manier van eten en bewegen een groot verschil kan maken.

Dr Proesmans is sterk voorstander van het meditterane voedingspatroon, dit merk je ook terug in het kookboek.

Het kookboek

In het optimale immuniteit kookboek vind je niet enkel receptjes terug. Het eerste hoofstuk behandeld de basisprincipes van immuunverhogende voeding. De belangrijkste pijler is kiezen voor volwaardige voeding: geen gerafineerde suikers, industriële producten, ongezonde vetten, gluten en beperke, van vlees en vis. In dit hoofdstuk vind je heel wat informatie over voeding en het lichaam, ook vasten en voedingssuplementen komen hier aan bod. Zelf ben ik al een aantal keer naar een orthomoleculaire therapeut geweest en kan de adviezen die ik daar kreeg nu alvast beter plaatsen.

In het tweede deel vind je dan uiteraard de receptjes terug van Siham Lassyane. Er is voor elk moment iets te vinden: van ontbijt tot avondmaal, maar ook smoothies en nagerechtjes komen aan bod. Receptjes met veel variatie, verse kruiden, seizoensgroenten maar ook kiemen, noten en zaden.

Optimale Immuniteit Ontbijt

De recepten zijn een ideale basis om van te vertrekken wanneer je zelf ook wat wil experimenteren. Zo maakte ik ook eens de pannenkoekjes zonder de bessen in, of gebruikte ik de basis van een salade maar varieerde zelf wat met andere verse groentjes.

Meer recepten of foodspiratie? Lees dan mijn foodartikelen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.