In het “Tekenboek voor veel belovende kunstenaars” leer je tekenen van en als een van de grootste illustratoren van boeken, Quentin Blake.

Quentin Blake

Quentin Blake ken je misschien wel van de boeken van Roald Dahl. Hij gaf vorm aan de vele bekende figuren zoals De grote vriendelijke reus, Matilda, Willie Wonka … en zoveel meer bekende figuren uit de boeken. Zijn tekeningen zijn losjes en lijken snel geschetst te zijn.

In het “Tekenboek voor veelbelovende kunstenaars” leer je zelf tekenen zoals Quentin Blake. Wees niet bang, want fouten maken, dat kan niet. Hou dus je potlood, tekenpen en rood kleurpotlood maar klaar want dit is het enige wat je nodig hebt om aan de slag te gaan.

Het boek staat boordenvol voorbeeld tekeningen van Quentin Blake, een klein beetje uitleg en bevat voldoende witruimte om zelf aan de slag te gaan. De bedoeling is dus dat je in het boek aan de slag gaat. Dit liet ik voor mijn zoon, maar omdat ik de opdrachtjes zelf ook zo leuk vond, ging ik zelf ook aan het tekenen in een tekenboekje dat ik kocht in de action.

Tekenen

Review

Als je van tekenen houdt, is dit een geweldig boek, zelfs wanneer je (net als ik) het gevoel hebt dat je helemaal niet kan tekenen. Je krijgt geen kritische opdrachten over hoe je precies moet tekenen of wat juist is en wat niet maar wel de kans om zelf aan de slag te gaan, veel te oefenen en fouten te maken. Wie weet leer je net als ik wel dat je toch wel beter kunt tekenen dan je eigenlijk gedacht had.

Ook aan de slag? Koop Het tekenboek voor veelbelovende kunstenaars of haal hem gewoon bij je lokale boekhandel.

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Ik deel ze graag met jullie in mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.