Wat een doodgewone maandag moest worden, wordt de eerste dag van de stomste week ooit voor Joris Hamel.

Maandag

De ouders van Joris zijn gescheiden. Zijn mama trouwde gisteren met haar nieuwe vriend (die volgens Joris een vampier is) en nu moet hij bij zijn vader gaan wonen. Hij moet dus ook van school veranderen. Uiteraard wil hij op die nieuwe school een coole indruk maken maar dat lukt niet zo goed. Erger nog, het wordt een gigantische ramp met een te klein uniform, een pestkop, buikpijn, problemen met een gehaakte zwembroek, problemen met de toiletten … Je merkt het al: De stomste week ooit: maandag.

De belevenissen van Joris zijn hilarisch (met echte kaka pipi humor). Net wanneer je denkt dat het niet erger kan worden, gaat de auteur nog een stapje verder.

Een maandag als deze wens je niemand toe maar het is wel grappig om te lezen. Sommige gebeurtenissen zijn zo extreem, dat ze in het boek geschrapt en gecensureerd werden, je kunt je als lezer wel inbeelden wat er gebeurt terwijl je even kan genieten van schattige katjes of andere baby dieren.

Als iemand je vraagt of je ooit een stomme week gehad hebt, dan zal je na dit boek zeker geen ja meer antwoorden.

Onze mening

Wat Joris allemaal meemaakt op een maandag dat krijg je niet verzonnen, wat een fantasie heeft de schrijver! Heel leuk om te lezen voor jonge kinderen.

Deze graphic novel oogt wat druk en slordig door de verschillende lettertypes en bijtekstjes, persoonlijk lijkt het me voor veel kinderen niet zo eenvoudig om zo alle nuances mee te hebben. Anderzijds is het ook niet zo erg om een klein stukje te missen, er gebeurt heel veel in dit boek. De illustraties in het boek dragen dan weer goed bij tot het geheel, ze zijn heel grappig en laten goed zien wat de tekst vertelt.

Het verhaal loopt duidelijk nog verder want je blijft nog met een aantal vragen zitten zoals: wat zou er met de kat van Joris zijn? Wanneer krijgt hij zijn tijdelijk vermiste spullen terug? Jaha, wij zijn alvast benieuwd wat de rest van de stomste week ooit zal brengen. Jullie ook?

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.  

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.