Creatief zijn, wil niet noodzakelijk zeggen knutselen. Soms kan je gewoon je kinderen op een leuke en creatieve manier betrekken bij dagdagelijkse zaken zoals koken (eten moet iedereen). Zo maakten wij onlangs lekkere pizza gezichtjes en aten die met heel veel smaak en plezier op. Het was niet alleen leuk, maar ook erg lekker.

Koken met kinderen

Wij koken wel vaker samen, zoonlief staat graag in de keuken en we laten hem met plezier helpen. Hij helpt graag groenten snijden en dat is goed voor zijn motoriek. Toegegeven, soms duurt het dan wel eens wat langer, maar who cares.

Veel ouders vinden dat gevaarlijk, een kind met een mes. Door het onder begeleiding te doen, leer je het gevaar kaderen en hen ermee omgaan. Gevaar hoort toch ook bij het opgroeien? Daarnaast kinderen worden graag betrokken in “grote mensendingen”, dan voelen ze zich ook belangrijk en groot.

Grappige pizza gezichtjes

Zelf pizza gezichtjes maken vraagt niet zoveel werk eigenlijk, het is makkelijk en lekker. Bijna elk kind eet graag pizza, vaak ook de slechtere eters. Toch moeilijke eters? Dan kan dit hen misschien wel aanzetten tot vlotter eten omdat het er zo leuk uit ziet.

Pizza gezichten

Wat heb je nodig

 • pizza vellen (die koop ik voorverpakt uit de frigo van de supermarkt)
 • groenten zoals paprika, champignons, olijven, tomaten …
 • eventueel wat fruit zoals ananas (altijd lekker op pizza)
 • gemalen kaas (wij gebruikten vegan kaas)
 • vleesjes voor de vleesliefhebbers of vleesvervangers
 • tomatensaus (een fles passata bijvoorbeeld, hier was het een restje tomatensaus van bij de pasta eerder in de week)

Hoe ga je te werk?

 • Verwarm de oven voor op 220 graden.
 • Laat je kindje de groentjes snijden (toon het eventueel eens voor) en in potjes per soort sorteren.
 • Snij ondertussen zelf uit de grote pizza vellen kleinere cirkels die de basis van je pizza zullen vormen. Altijd handig als je de randjes wat omrolt, zo loopt de saus er straks niet af.
 • Bedek de pizzabodem met tomatensaus, dit leg je best niet te dik.
 • Vervolgens strooi je er de gemalen kaas boven op. (normaal doe je dit op het einde maar dan zie je de groentjes die het gezicht vormen niet)
 • Versier samen met je kind de pizza’s volgens eigen verbeelding: een grote neus, verschillende ogen, champignons zijn handig als oortjes. Misschien wil je kind nog een snottebel maken met een olijf of maken jullie een hoedje met een ananas. Laat vooral jullie fantasie de vrije loop!
 • Bak de pizza 15 minuutjes op 220 graden in de oven

Smakelijk

Het eten van deze leuke gezichten is vast een feest, bij ons was dit alvast het geval

Pizza gezicht smakelijk

Deel gerust ook jullie eigen creatie binnen het thema “boeken” op sociale media met de hashtag #creaKrea. Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de CreaKrea collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo, Mama duizendpoot, Knutseljuf van Ede en Crea met kids

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje. Toch nog altijd hongerig? Tussen mijn foodartikelen vind je vast nog wel lekkere en kindvriendelijke receptjes terug.

2 Replies to “Pizza gezichtjes om lekker van te smullen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.