Een terugblik naar de rust de voorbije zomer toen we met de auto naar Catalonië gingen. Daar haalde ik al een aantal leuke kindvriendelijke zaken van de regio aan maar ook de natuur doet het ook altijd goed bij zowel kinderen als ouders. Zeker wanneer geen van beiden zo van druktes houden maar wel enorm kunnen genieten van al het moois dat de natuur te bieden heeft.

Meer van Banyoles

Banyoles is waarschijnlijk het grootste natuurlijke meer in Catalonië. Je kan er mooie rustige wandelingen maken, het is omgeven door bossen en natuur. Ondanks het feit dat het een toeristische trekpleister is, vooral voor sportievelingen blijkbaar, is de omgeving niet volgebouwd met terrasjes, restaurants of hotels. Enkel aan één zijde van het meer vind je deze en dit viel eigenlijk erg goed mee naar drukte toe.

Banyoles
Waterlelies aan de over van het meer in Banyoles

Een echte aanrader is het huren van een roeibootje, dit kost je 5 euro per persoon voor een uur, maar het is zo leuk. Weet wel, het ziet er makkelijker uit dan het in werkelijkheid is, ik heb heel wat rondjes ter plekke gedraait alvorens ik het een beetje onder de knie kreeg.

Paratge de Les Estunes

Niet zo ver van het meer van Banyoles, vind je Les Estunes. Elfjes gidsen je doorheen dit mooie gebied want volgens legendes waren de grotten die je er kunt vinden, een toevluchtsoord waar bijzondere water feeën woonden en ’s nachts altijd feest vierden en zongen.

Estunes
Elfjes wijzen de weg in Les Estunes

Vandaag de dag staan er bordjes waarop Elfjes je de weg wijzen tussen de mooie formaties en bomen, af en toe kom je er een klein bruggetje tegen. Het domein lijkt niet zo groot (tenzij we de lieftallig elfjes niet goed gevolgd hebben) maar is erg leuk en mooi. Ook kindjes beleven hier plezier want het is zo spannend om telkens het volgende elfje te zoeken.

Park Garrell

Natuur met een tikkeltje cultuur. Josep Pujiula, ook gekend als de Tarzan van Argelaguer heeft een groot stuk van zijn leven gewijd aan het bouwen van deze constructies. Verschillende keren is hij opnieuw moeten beginnen maar nu is het dus een cultureel stukje erfgoed. Hou je van wandelen in de natuur en wil je toch graag iets zien dat door de mens gemaakt is en misschien ook wel een tikkeltje gek? Dan is deze eigen wereld van Josep Pujiula zeker een aanrader. Zijn landart met huisjes, torens … gemaakt van natuurlijke en gerecycleerde materialen zorgen voor een echte sprookjeswereld midden in het bos.

Parc Garrell
Een landart pareltje gemaakt door Josep Pujula

Paratge de Tudela

Je vertrekt vanop een parking, niet zo ver van de lichttoren in Cap de Creus. Daar betaal je 5 euro voor de parking en volg je een aangelegde route waar enkel voetgangers mogen passeren. Er zijn een aantal secundaire wegen met mooie uitzichtpunten. Op het eind van de twee kilometer lange wandeling doorheen het natuurgebied met prachtige natuurlijke rotsformaties, kom je uiteindelijk aan in een mooie, rustige baai met helder water. Ideaal voor een verfrissende duik voor je terug wandelt. Voor ons was dit een van de mooiste natuurwandelingen die we deden.

Creus
Een van de mooie uitzichten tijdens de wandeling naar de baai

Houden jullie ook zo van de rust en de natuur?

Bekijk al deze tips ook zeker op de kaart

Op zoek naar meer reisinspiratie? Lees dan hier onze reistips.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.