We hadden al een eindje in gedachten om eens naar Plopsaland te gaan, maar we wilden dat hij oud genoeg was. Gezien hij sinds vorig naar school gaat, dachten we dat dit dan vorige zomer ook het uitgelezen moment zou zijn. Studio 100 biedt heel wat leuke kinderfiguren. Ik dacht spontaan aan Bumba, Wickie de viking, Piet piraat, kabouter Plop, Maya de bij (allemaal leuke kleuter programma’s).

Zo gezegd zo gedaan. Nog op het eind van het schooljaar, in juni (volop tijdens de examenperiode voor de grotere kinderen) trokken we erheen. We vertrokken op tijd zodat we volgens de GPS net op het moment zouden toekomen dat het park openging. Niets was minder waar, we hadden er namelijk geen rekening mee gehouden dat de afrit van de autosnelweg erg druk zou zijn richting plopsaland.

Onze tickets hadden we reeds online gekocht, dus moesten we gelukkig niet aanschuiven in de lange rij voor de tickets. Hierdoor konden we meteen naar de andere lange rij om naar binnen te gaan. In het begin begrepen we niet zo goed waarom dit zo druk was, maar al snel bleek dat echt elk kindje gemeten wordt en op basis daarvan een stempel krijgt. Deze stempel geeft dan aan op welke attractie ze al dan niet mogen.

Mayaland

Eenmaal binnen, was de grote drukte wat weg. Eerst passeer je enkele winkeltjes en dan kom je op een groot plein met heel wat fonteintjes. Deze staken wij over om de starten in mayaland.

Het eerste wat bleek is dat het stempeltje eigenlijk tot bitter weinig attracties toegang gaf. Eigenlijk zijn we enkel op het speelpleintje geweest en er werd lekker geklommen in de hindernissenboom. Toen was hij nog niet gek op een ballenbad, anders had hij deze zeker ook gedaan.

Mayaland is binnen. Gezien het mooi weer was, besloten we al snel om onze trip verder te zetten en naar buiten te kijken wat er allemaal te beleven is.

Big en Betsy

Het eerstvolgende dat we tegenkwamen op onze wandeling buiten in Plopsaland waren de tractors van Big en Betsy, dit leek heel erg leuk. Ik besloot aan te schuiven en met hem een ritje te maken, al had ik er niet op gerekend dat we een uur zouden moeten aanschuiven in de volle zon. Achteraf bleek dat dit een van de attracties is met de langste wachtrijen, vooral omdat je telkens maar met 2 personen op een wagentje kunt.

Plopsa Big Betsy

Oh, niet mee inzitten, ik zal heus niet alle attracties overlopen, tenzij ik echt iets wil aanhalen ervan.

Wickieland

Wickieland, mijn favoriet in Plopsaland. Ik ben gek van Wickie de vicking, dus dat deeltje van het park was mijn absolute favoriet. Ik moet wel toegeven, vooral hier was ik erg geschrokken dat het park al voor grotere kinderen en tieners is. Ik had bij studio 100 altijd een beeld van kleuters en kleine kindjes.

Plopsa Wicky

Er stond zo’n grote Disc rollercoaster, het leek erg spannend om hierop te gaan. Hoe dan ook niets voor onze kleine man, die is nog te klein noch voor mij want ik ben overal bang voor en papa, die wilde ons niet allemaal laten wachten om aan te schuiven. Al vonden we het wel leuk om er met zijn allen even te kijken hoe het precies ging.

Wat wel erg leuk was in Wickieland was het vickingschip met de sproeiers. Langs de kant staan een 4-tal sproeiers om de boten nat te spuiten en op de boten kan je zowel naar de kant als naar de andere boten spuiten door te draaien aan een hendel. Het was prachtig weer dus vonden we het ook niet zoerg om nat te worden. De rij leek lang maar het aanschuiven viel hier best wel mee. En ja hoor, het was zo leuk als het leek, al heb ik er wel een stijve arm aan overgehouden de dag nadien.

Veel grote rollercoasters

Daarnet gaf ik al aan dat het me verwonderde dat het een park is voor grotere kinderen. Er waren heel wat achtbanen zoals de vleermuis, een rollercoaster waarbij je karretje onder de rails hangt of de rollercoaster in het thema van anubis die gigantisch vaak overkop ging.

Fonteintjes in Plopsaland

Raar maar waar, de leukste attractie waren de fonteintjes op het grote plein aan de ingang, mede door het mooie weer. Hier heeft hij een lange tijd gespeeld tot hij helemaal nat was (we hadden heel veel geluk met het weer). Gelukkig hebben ze heel wat winkeltjes met gadgets en kleding, op nat worden waren we niet voorzien.

Terwijl onze kleine spruit aan het spelen was onder het toeziende oog van zijn papa, ben ik even in de winkeltjes gaan snuisteren. Ik hoopte een leuke outfit te vinden dat niet te veel studio 100 schreeuwde maar vond niets in zijn maat terug. Uiteindelijk heb ik een badhanddoek van Piet Piraat gekocht (die is nog steeds zijn favoriet), en hebben we zijn kleertjes even laten drogen op de kinderwagen terwijl hij in zijn onderbroekje verder speelde.

Na de waterpret hebben we nog een wandelingetje gedaan in een stukje van het park waar we nog niet geweest waren. Gezien de sluitingstijd al begon te naderen, was het rustig geworden, geen aanschuifrijen meer. Mijn man is nog op de slingermolen geweest en dan hebben we nog een rondvaart gemaakt op de bootjes van Kaatje tralalaatje om af te sluiten.

Conclusie

Het was een leuke zonnige dag. We hebben erg genoten van onze uitstap naar Plopsaland. Het is een leuk park, vooral heel erg mooi. Persoonlijk vind ik het erg vervelend dat het zo druk is, al zegt dit ook wel wat over de populariteit van het park. Ik ben geen grote wachter, daarnaast vind ik het wat zonde van het geld omdat je zo veel tijd verliest met wachten.

Ik denk dat we dus nog een keertje terug gaan, maar wel als ons kindje al wat ouder is, ik was toch wel geschrokken van het aantal grote rollercoasters.

Openingstijden

Voor de openingstijden kun je het beste kijken op de site van Plopsa de Panne. Dit omdat de openingstijden in de kindervakanties etc anders zijn.

Prijzen

Kinderen groter dan 1 meter en volwassenen 35,99 euro
Kinderen kleiner dan 1 meter 9,99 euro
Senioren 9,99 euro

Meer info? Kijk op www.plopsalanddepanne.be

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.