Een origineel geschenk voor vaderdag knutselen vind ik niet zo makkelijk. Enerzijds maken ze op school iets dus moeten wij niet persé knutselen, maar ik vind zo’n zelf gemaakt geschenk gewoon zoveel mooier. Niet omdat het echt mooier is maar wel omdat er zoveel effort en liefde in kruipt en dat straalt er gewoon van af.

Waarom vind ik dat voor papa’s moeilijker dan voor mama’s?

Papa’s vinden het vaak niet zo belangrijk om hun huis vol te zetten met kunstwerkjes, laat staan hun werkruimte. Dat wil zeggen dat het al snel iets praktisch moet gaan worden, maar wat kan je nu knutselen dat praktisch is?

Aapjesmok

De eerste keer versierden we een mok met vingerafdruk-tekeningen, het tweede jaar ging ik voor een pyjama maar wat dit jaar? Ik heb lang zitten denken en zoeken op het internet tot ik bij een idee kwam. Eigenlijk 2 ideetjes, eentje die ik maak en iets wat zoonlief maakt gezien hij niet kan helpen met het eerste.

Copy paste t-shirt

Mijn man is een IT’er, dus wat is er dan leuker en ideaal voor een geeky knutselmama om daar iets rond te maken. Ik vond zo’n ctrl+C en ctrl+V shirts voor vader en zoon wel tof en erg toepasselijk gezien de meesten zeggen dat onze zoon op zijn papa lijkt. Nu, de man is fan van mac, dan kan ik toch niet standaard ctrl zetten, liever het apple tekentje natuurlijk.

Wat heb je nodig

 • Blanco t-shirt voor papa
 • Blanco t-shirt voor kindje
 • Transferpapier
 • Snijmesje
 • Printer

Hoe ga je te werk

 1. Print de afdruk die je wil op transferpapier
  Tip: Print zeker in spiegelbeeld, maak niet de fout die ik maakte om het eerst fout te doen, dat zijn blz voor de vuilbak 🙁
  Tip: Probeer zo veel mogelijk op één vel te printen, zo kan je die andere dingen nog gebruiken en vermijd je verspilling
 2. Snijd de transfertekeningen zorgvuldig uit
  Tip: Knip het beeld uit, ongeveer 2 mm van de rand.
 3. Strijk de prent op het t-shirt: Plaats de tekening waar je ze graag wil op het t-shirt,  strijk de tekening erop volgens de gebruiksaanwijzing van het papier
  Tip: zorg dat de stoomfunctie uitstaat

Update: De kwaliteit van het transferpapier was niet ideaal, ondertussen maakten we het goed met een nieuw setje matching t-shirts voor papa en zoon.

Parkeerschijf

Ik vond dit een super tof idee. Alleen zal ik manlief wel moeten vertellen dat hij deze niet mag gebruiken want die zelfgemaakte parkeerschijven zijn niet rechtsgeldig. Eigenlijk vraag ik me stiekem wel een beetje af waarom eigenlijk, de uren staan erop en het is toch extra leuk voor de ouders. Ook voor de politie en stadswachters lijkt het me fijn om niet altijd hetzelfde saaie ding te moeten zien liggen.

Parkeerschijf

Wat heb je nodig

 • Oude parkeerschijf
 • Papier
 • Foto’s
 • Lijm
 • Splitpen

Hoe ga je te werk

 1. Haal de schijf uit de blauwe omhusel van de bestaande parkeerschijf
 1. Teken, print … een auto, ik koos ervoor om hem zelf digitaal te tekenen en dan te printen om het net dat tikkeltje persoonlijker te maken, maar op internet vind je heel wat leuke templates
 1. Knip de auto uit en laat deze versieren door je kindje, dit kan met verf, beplakken, kleuren …
 2. Op het einde kan je er nog een tekstje op schrijven of een foto van je kind/gezin in het venster kleven

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

One Reply to “Vaderdag matching t-shirts en (illegale) parkeerschijf”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.