Puzzelen, ik ken maar weinig mensen die dat niet leuk vinden. Wist je dat een puzzel niet altijd plat hoeft te zijn? Met een 3D puzzel vind je de perfecte balans tussen puzzelen en bouwen. Dit weekend haalden wij de kerstsfeer binnen in huis en we maakten een passende 3D puzzel.

Wat is een 3D puzzel

Iedereen kent wel de gewone puzzels die je vlak op de tafel in elkaar puzzelt. Een 3D puzzel bouw je driedimensionaal, dus niet enkel in de lengte en de breedte maar dus ook in de hoogte. Ik heb me eigenlijk altijd afgevraagd hoe dat werkte.

Een eind terug haalden we er eens een in huis maar dit was zonder stukjes in een soort van schuim dat je in elkaar moest duwen. Moeilijk en niet echt kwalitatief of duurzaam, je kon die maar een keer bouwen. Nu, om de kerstsfeer wat in huis te halen, haalden we dit keer een 3D puzzel van Ravensburger in huis, eentje met echte puzzelstukjes.

Lees ook: De leukste spelletjes van Ravensburger

Peperkoekenhuisje puzzelen

Dit peperkoeken huisje 3 bestaat uit 2 dakdelen, schoorstenen, venstertjes, 216 puzzelstukjes, een doos en led verlichting, de batterijtjes moet je zelf nog voorzien.

Een 3D puzzel kan je op 2 verschillende manieren maken:

  • op het oog, zoals een gewone puzzel, dit is de moeilijkste manier
  • op basis van de nummertjes en de pijltjes op de achterzijde van elk stukje (puzzelen op nummer eigenlijk)
3DPuzzelstukjes

Zoals je ziet op de foto, werkten wij op nummer. Uiteindelijk eindigden we in 3 heel lange lijnen puzzel die we daarna in elkaar gepast hebben. De hoekstukjes kan je makkelijk plooien en in elkaar klikken.

Eens de nummertjes goed op hun plaats zitten, is het opbouwen gewoon een kwestie van precisiewerk. Je hebt dus helemaal geen lijm nodig om de puzzel op te bouwen. De plastic stukjes blijven perfect zitten. Hierdoor is het duurzaam speelgoed. Je kan de puzzel nog eens opnieuw maken. Het peperkoekenhuisje vind ik ideaal om uit te zetten met de feestdagen trouwens, echt gezellig met de meegeleverde verlichting.

Peperkoekenhuisje

Een 3D puzzel is een super leuke gezinsactiviteit, ideaal eigenlijk naar aanloop van de feestdagen. Misschien zelfs leuk om met je bubbel samen te maken tijdens kerstdag en zo samen te werken naar een mooi resultaat.

Bestel dus nog zo’n 3D peperkoekenhuisje als kerstgeschenk en wie weet kunnen jullie net als ons samen aan de slag.

Op zoek naar meer speelinspiratie? Lees dan zeker de speelgoed reviews.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.