Een 3D tekening maken is geen idee van mezelf maar eentje dat ik ‘gestolen’ heb van de wekelijkse tekenles. Ik vond het zo’n leuke creaties waar zoonlief mee naar huis kwam dat ik dit soort tekening thuis ook eens samen met hem wou proberen.

3D tekening

Met een 3D tekening bedoel ik een tekening die niet vlak is, waarbij bepaalde objecten dus uit de tekening springen. Denk bijvoorbeeld aan een jungle waar een dier verstopt zit achter de bomenen struiken, dan kunnen de bomen bijvoorbeeld uitspringen.

safari

Wat heb je nodig

Hoe ga je te werk?

  • Bedenk wat je wil uitwerken en begin te tekenen. Enkele ideetjes: een Tijger in de jungle, een Uil in een boom, een Slingerende aap, … Dit kan je dan ofwel als basis gebruiken of de vorm uitknippen en op een blanco blad kleven.
  • Teken op een ander blad de bomen en struiken die je wil uitwerken. Knip uit.
  • Vouw van restjes papier een accordeon.
  • Lijm de geplooide accordeon blaadjes op de achterzijde van de elementen die je in je tekening naar voor wil laten springen.
  • Lijm vervolgens de elementen vast op je werk.
  • Werk bij waar nodig of gebruik nog andere materialen om het geheel compleet te maken. Zo gingen wij aan de slag met wiebeloogjes en washi tape.
Boom

Zoals je ziet is de zoon een grotere kunstenaar dan ikzelf. Hij durft de controlere loslaten en ideetjes uitwerken die niet persé thuishoren in het geheel maar het toch mooi maken. Kunst met een grote K.

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “safari” op sociale media . Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo en Mama duizendpoot

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.