Herkenbaar, na school vragen stellen zoals “Hoe was je dag?” of “Wat heb je gedaan op school?” Vervolgens krijg je een heel kort antwoord zoals “Goed” en zelfs ook “Ik weet het niet meer”.

Je merkt dat je kind het moeilijk heeft om te vertellen over hun dag of gewoon geen zin heeft. Anderzijds merk je dat ze wel heel wat prikkels te verwerken hebben, dit komt er soms uit in een ontploffing of tijdens een knuffelmomentje ’s avonds. Dit allemaal terwijl je als ouder liever zou hebben dat je kind spontaan vertelt tegen je of het leuk vind om de dag uit de doeken te doen.

Het boekje slaappraatjes is een boekje voor kinderen vanaf 5 jaar om op een kwalitatieve manier tijd door te brengen met je kind. Vul samen wat vragen in over de dag, lees samen een leuke uitspraak van een ander kind of een gebed (het is een christelijk boekje). Je kan ook rustig de tijd nemen om samen een van de kleine opdrachtjes uit te voeren.

Slaapppraatjes

Ook kleine denkvragen komen aan bod en achteraan in het boek vind je zelf een aantal leuke extra pagina’s om in te vullen. Na ons invulboek van Mol en beer is dit een leuk alternatief en zo zijn er nog wel meer op de markt om uit te proberen. Het lijkt me een fijn idee om zoonlief te leren een dagboek bij te houden, zo leert hij meteen ook zijn gedachten te structureren en zaken los te laten. Beter jong geleerd …

Bestel jouw exemplaar van “Slaappraatjes”, je vind hem uiteraard ook bij de lokale boekhandel.

Hebben jullie kinderen een dagboek? Welke vinden jullie het leukst?

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.