Jarig zijn tijdens een pandemie en de tweede lockdown, het is geen meevaller als kind. Toch werd het een verjaardag om nooit te vergeten, het was anders dan anders en misschien zelfs leuker.

Feest

Een eindje terug was de zoon jarig, de trouwe volgers, hebben dat vast ook zien voorbijkomen op mijn instagram feed. De voorbije jaren was er steeds een verjaardagsfeest: hetzij met vriendjes, hetzij met familie. Dit jaar hadden we een feest gepland maar die kon – omwille van de tweede lockdown – jammergenoeg niet doorgaan. Jarig zijn zonder feest is best wel zonde, dat konden we dus niet zomaar laten gebeuren. Alleen, hoe pak je zo’n verjaardagsweekend dan aan zonder feest?

Jarig zonder feest, onze tips

  1. Ga voor een verjaardagsweekend in plaats van een verjaardag.
  2. De jarige mag uiteraard zelf kiezen wat er gegeten wordt. In ons geval: pizza en frietjes. Maar ook lekkere pistolets en boterkoeken.
  3. Maak een mooie feestkroon voor de jarige, die hij zelf kan meehelpen versieren, extra leuk! Oh ja, vergeet niet, een goeie kroon, die blinkt best.
  4. Cadeautjeszoektocht: verstop de geschenkjes en laat het feestbeest zoeken.
  5. Laat de jarige een wildcard inzetten vb. 1u gamen, filmavond …
  6. Pannenkoeken als ontbijt!
  7. Een te gekke taart als verrassing, wat is beter dan een zombie taart van een lokale handelaar?
  8. Taart trakteren bij de familie via een stoepbezoek, vergeet ook niet van elk bezoek een foto te nemen, dat is een leuke herinnering.

Van uitstel komt geen afstel, dat feest dat komt er ook nog aan eens de storm weer wat gaan liggen is, we moeten geen onnodige risico’s nemen natuurlijk. Twee keer je verjaardag vieren, daar zegt niemand neen tegen toch?

Op deze manier was het ook extra genieten, meerdere dagen vieren, allemaal leuke dingen doen. Stiekem vond zoonlief het (net zoals zijn mama) heel spannend en leuk om overal als verrassing taart te brengen. Toen ik hem vroeg of hij liever had dat mensen bij ons taart kwamen eten of dat hij het op zo’n manier deed, koos hij resoluut voor het brengen.

Was jouw kind jarig in coronatijd? Hoe hebben jullie het aangepakt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.