De advent periode valt in de donkerste tijd van het jaar. De kaarsjes op een adventskrans zorgen dan ook voor de nodige gezelligheid en licht.

Wat is een adventskrans?

De advent is de periode die voorafgaat aan Kerstmis, meer bepaald de 4 weken net voor kerstmis. Het woord advent komt dan ook van het Latijnse woord ‘adventus’, wat aankomst betekent. We wachten dus op de komst van Kerstmis.

Een adventskrans is van oorsprong een ronde krans gemaakt van dennetakken met 4 rode kaarsen op. Elke zondag voor kerst, steekt men telkens een extra kaars aan zodat op Kerstmis 4 kaarsen branden op de krans.

Nu we zo lang thuis zijn geweest in 2020 en ook minder contact hebben met onze geliefden, vond ik het een mooi moment om het idee van de adventskrans terug op te rakelen. Advent is dan ook hét moment om bewust en liefdevol met elkaar om te gaan, dat kan je perfect ook combineren met wichtelen.

Zoonlief volgt inmiddels ook godsdienst en ik denk dat dit ook wel kan helpen om die lesjes beter te plaatsen. Maar ik zou mij niet zijn, een klassieke adventskrans is te braafjes.

Adventskrans van beton

Via pinterest ging ik op zoek naar de ideale adventskrans inspiratie. Mijn oog viel op de betoncijfers die ik op een duitse website terug vond. Ik heb inmiddels al wat ervaring met betongieten, al moet ik eerlijk toegeven, het lukte niet elke keer. Een ideale kans om het nog eens te proberen … of toch niet.

Na even denken, kwam ik tot de conclusie dat ik hetzelfde resultaat op een eenvoudigere manier kon bereiken. Een resultaat die niet kon mislukken en waarbij de mogelijkheid er wel zou zijn om theelichtjes te gebruiken (wanneer je de cijfers giet, is de standaard cijfervorm van papier maché namelijk niet dik genoeg om een theelichtje in te verwerken).

1234krans

Wat heb je nodig

Hoe ga je te werk?

  • Plaats de theelichthouders op de plaats waar je ze wil op het cijfer. Indien dit erop kan, teken je de cirkel op de papier maché. Bij de andere vormen, weet je dat je ze er op het einde zal moeten oplijmen.
  • Met het breekmes kan je het rondje uitsnijden.
    Tip: ik heb een ster gesneden en vervolgens de taartpuntjes naar binnen omgeplooid.
  • Verf de cijfers met betonpasta. Persoonlijk vind ik het resultaat het mooist wanneer je stempelt met de betonpasta.
  • Laat een nachtje drogen.
  • Duw vervolgens de theelichthoudertjes in de voorziene openingen of lijm ze op de cijfers.
  • Plaats waxinelichtjes in en plaats op een mooie schaal.
  • Decoreer naar wens.

Vinden jullie het thuis ook zo gezellig ’s avonds met een dekentje op de bank en een kaarsje aan?

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “gezelligheid” op sociale media . Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo en Mama duizendpoot

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje


Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.