Maak je – net als ik – graag zelf geschenkjes? Op zoek naar een leuk geschenk voor een puzzel liefhebber? Dan is deze super simpele puzzelkubus diy echt iets voor jou.

Ik had nog houten knutselblokjes in huis liggen die ik ooit gekocht heb om velcro blokken voor onderweg mee te maken. Alleen is het er nooit van gekomen en bleven de blokken liggen. Tot ik het idee kreeg om een puzzel kubus te maken om met de feestdagen als geschenk te geven aan de fervente puzzelaars van de familie.

Ik maakte 2 puzzelkubussen, voor beiden heb je dezelfde materialen nodig, namelijk houten blokjes en houtlijm. Het is niet moeilijk, je lijmt gewoon de blokjes aan elkaar.

Kubus met 5 blokjes

Voor deze kubus maak je de vormpjes van onderstaande afbeelding na. Er is slechts 1 stukje die geen 2 niveaus van hoogte heeft, namelijk het kruisje.

Puzzelkubus 5 stukjes

Kubus met 7 blokjes

De puzzelkubus met 7 onderdelen, heeft 3 stukjes met 2 niveaus en 4 stukjes met slechts 1 niveau. Persoonlijk vind ik deze moeilijker dan de andere, mijn man vind het omgekeerde waar.

puzzelkubus 7 stukjes

De puzzelkubussen werd hier al uitvoerig getest en goedgekeurd. Wist je dat je met de laatste puzzelkubus ook heel wat andere vormen kunt maken?

Zelf ook iets gemaakt? Deel zeker ook jullie eigen creatie binnen het thema “geschenk” op sociale media . Je kan ook met de linkparty meedoen door je instagram foto of je blog artikel te delen via de link hieronder.

You are invited to the Inlinkz link party!

Click here to enter

Vergeet natuurlijk ook niet om eens een kijkje te nemen bij de creatieve collega’s voor nog meer leuke creaties: Kreanimo en Mama duizendpoot

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.