Samen gaan bouwen is een prentenboek die liefde uit ademt. Een boek over de grenzeloze liefde van een ouder voor zijn kind, waarbij je als liefhebbende ouder de warmte in je borstkas voelt gloeien.

Oliver Jeffers schreef dit boek eigenlijk voor zijn dochtertje van twee. Het is een vervolg op het boek Samen hier, dat hij voor zijn zoon schreef. Ik ben alvast blij dat hij het boek ook de wereld instuurde en niet voor hen persoonlijk hield.

De tekst lijkt eenvoudig. Dit komt doordat het eigenlijk wel kort is, wat ook perfect past bij dit prentenboek waarbij de illustraties het meeste te vertellen hebben. En toch zit er zoveel diepgang in dit boek: liefde, verwondering, verbeelding, filosofie. Heel mooi voor de volwassene die het voorleest, maar misschien toch iets complex voor jonge kinderen? “Samen gaan bouwen” zou net zo goed een mooi stuk poëzie kunnen zijn, met een dubbele bodem.

Waar ik als ouder vooral ontroert werd door de grenzeloze liefde die het boek weerspiegelt (echt, het laat me niet los), was mijn zoon vooral onder de indruk van de mooie en kleurrijke prenten. Die zijn zo fantasierijk, zo zie je bijvoorbeeld een weg die gebouwd wordt naar de maan of ouder en kind die rusten in een hangmat op de maan.

RustenMaan

Samen gaan bouwen geeft daardoor ruimte aan je eigen beleving en brengt nadien zeker en vast een diepgaand gesprek tussen ouder en kind met zich mee. Bij ons was dit alvast het geval.

Kortom Samen gaan bouwen is een boek waar zowel kinderen als ook volwassenen van zullen genieten, al is het wel beiden op een ander niveau. Dit maakt het voor mij net extra sterk.

Benieuwd? Koop jouw exemplaar van Samen gaan bouwen. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.