Haar wassen is voor kinderen vaak niet fijn. Ik ken eigenlijk weinig kinderen die dit met plezier en zonder moeite doen. Zelf probeerden we al allerhande shampoo’s, maar weinig lijken succesvol. Deze keer probeerden we eens een shampoo bar.

Wat is een shampoo bar?

Een shampoo bar is shampoo maar dan in een vaste vorm. Een beetje zoals je een stuk zeep zou hebben, maar dan een stuk shampoo. Je kan ze plasticvrij kopen en zijn dus ideaal voor een zere waste badkamer. Zo’n bar vervang ongeveer 3 plastic flessen en gaat zo’n 80 wasbeurten mee, wat ze dus ook voordelig maakt.

Wij probeerden de natuurlijke shampoo van shampoobars.  Ik zocht er eentje uit die zacht en mild was en dus ook geschikt om door kinderen gebruikt te worden. Ik hoop zo dat het haarwassen bij zoonlief wat vlotter loopt.

Hoe gebruik je zo’n bar?

  1. Om je haar te wassen met zo’n bar, zorg je ervoor dat je handen eerst nat zijn. Wrijf de shampoo bar tussen je handen en ga met je handen door het haar. Spoel uit.
  2. Zorg ervoor dat je haar nat is en wrijf met de shampoo bar over je natte haren. Verdeel de shampoo door het haar en spoel uit.

Optie twee leek ons de leukste optie en is dan ook meteen de manier waarop wij een shampoo bar gebruiken.

Shampoo bar gebruiken

Voordelen van een shampoo bar

De bar schuimt, maar niet zo veel als shampoo uit een flesje. Dit zorgt ervoor dat er niet zoveel schuim over het gezicht loopt bij het uitspoelen en de oogjes dus ook minder snel gaan prikken. Daarnaast is het voor kindjes ook super leuk om de blok te gebruiken. Tip: laat ze ook eens jouw haar wassen met de blok, plezier en quality time gegarandeerd!

De bars zijn milieuvriendelijker dan shampoo uit een flesje omdat er geen plastic aan te pas komt. De bars komen in een kartonnen milieuvriendelijke verpakking.

Net als andere shampoo’s komen ze in allerhande varianten, zo heb je anti-roos shampoo, bars voor vet haar, droog haar, grijs of haar, krullend haar … en ze zijn super handig om mee te nemen op reis (ze kunnen niet lekken, zijn niet vloeibaar en nemen weinig plaats in).

Hier zijn we alvast fan van de zoete geur van papaja en kers!

Welke shampoo gebruiken jullie om het wassen van kinderhaar aangenaam en zonder ruzie te laten verlopen?

Op zoek naar meer tips? Je vind ze terug onder de rubriek Tips en trics.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.