Ik ga op reis en ik neem mee… is een geheugenspelletje. Het is niet moeilijk, alleen …het hoe meer dingen je moet onthouden, hoe moeilijker.

Het spel

De spelers zitten in samen (in een kring bijvoorbeeld, maar kan ook perfect in de klas). Eén van de spelers start het spel door te zeggen: “Ik ga op reis en ik neem mee….” en dan iets te noemen wat hij of zij graag zou nemen op reis, bijvoorbeeld een knuffelbeer.

De volgende speler neemt het over en wil bijvoorbeeld graag een boek meenemen. Hij zegt dan: “Ik ga op reis en ik neem mee… een knuffelbeer en een boek. Zo ga je verder tot iedereen geweest is.

Het spel stopt vanaf het moment iemand een fout maakt, of je kan doorgaan en die speler telkens overslaan tot er nog 1 winnende speler over is.

Het boek

Geen grote groep om dit mee te spelen? Geen probleem, er bestaat nu ook een geheugenboek genaamd Ik ga op reis en ik neem mee …

In het boek ga je op wereldreis met Oscar, Wanneer hij vertrekt, laat hij zien wat hij allemaal meeneemt, telkens 10 dingen. Alleen gebeurt er op elke locatie wel iets waardoor Oscar wat van zijn spullen verliest.

IkGaOpReisBinnenRaden

In de jungle is het een aap die iets gestolen heeft, op de noordpool gleed hij uit over het ijs, in de woestijn valt hij door de dromedaris in het water …

De bedoeling is er telkens achter zien te komen wat hij kwijt is (zonder te spieken natuurlijk). Het aantal spulletjes dat hij kwijtraakt gaat in stijgende lijn, het wordt dus ook steeds moeilijker om te onthouden.

Tips voor het geheugen

Bij elke uitdaging staat ook een trucje omschreven om dingen beter te onthouden. In totaal krijg je dus 10 tips die je naast het boek ook kunt gaan inzetten. Ik heb zelf ook steeds proberen meedoen met het onthouden en kan eerlijk toegeven, mijn geheugen kan ook best wel nog wat training gebruiken.

IkGaOpReisMoeilijk

Gelukkig staan er op de laatste bladzijde van het boek nog wat extra tips om het geheugen te verbeteren en je concentratie bevorderen. Deze zijn wetenschappelijk bewezen en werken niet enkel voor kinderen. Ik kan je al vertellen dat heel wat mensen blij zullen zijn met een bepaalde tip, het heeft iets met chocolade te maken …

Daarnaast is dit trouwens een ideaal boek om mee op reis te nemen en de kinderen onderweg bezig te houden.

Benieuwd? Koop jouw exemplaar van Ik ga op reis en ik neem mee … en train dat geheugen.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.