Strijkkralen kent iedereen, maar kinderen kunnen het niet volledig alleen. Op het eind heb je een heet strijkijzer nodig om de creaties af te werken. Bij aquabeads is dit niet het geval, deze hechten namelijk aan elkaar door er water op te sprayen.

Aquabeads, wat is dat?

Aquabeads zijn kleine harde balletjes die aan elkaar blijven kleven wanneer je er water aan toevoegt. Voor de rest werkt het gelijkaardig aan andere pixel georiënteerde knutselactiviteiten zoals strijkkralen, borduren … Gekleurde pixels samen zorgen voor een leuke vorm.

Bij aquabeads leg je de balletjes op een kralenplankje. Hier kan je een voorbeeld onder schuiven, maar je kan ook een figuur namaken.

Sommige setjes bevatten ook hangers of andere gadgets waardoor je niet enkel vlakke figuren kan maken maar ook leuke accessoires. Ook 3d figuren maken is iets eenvoudiger dan strijkkralen, doordat de ruimtes de juiste grootte hebben en de figuren niet kapot kunnen door de druk van je strijkijzer.

Aquabeads beginners

Aquabeads bestaan tijdje, maar wij hadden dit – tot voor kort dus – nog nooit geprobeerd. Omdat mijn zus hier dolenthousiast over was, besloten wij het ook eens te proberen. Ik kocht een klein setje waarmee je zo’n 6-tal figuurtjes kon maken. Doordat het een beperkte set was, hielden we ons aan de voorbeeldfiguren en experimenteerden we niet.

AquabeadsAanHetWerk

Maar, het smaakt naar meer! We kopen dus zeker nog eens een uitgebreidere aquabeads beginnersstudio set aan met een aquabeads navulling en gaan ermee experimenteren. Nu enkel nog zoeken naar leuke patronen.

Maakte je zelf ook een leuk werkje met water, deel ze zeker in de linkparty, je vind deze terug onder de blog over schilderen met waterpistooltjes. Wie weet kan jij op het einde van de maand dan de creatieve linkparty badge plaatsen.

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.