Wanneer wij op vakantie gaan, neem ik vaak doe boeken mee voor zoonlief. Dit helpt bijvoorbeeld op het vliegtuig om hem bezig te houden maar ook thuis zijn deze boeken ideaal om in te zetten.

Vakantieboeken, doe boeken of oefenboeken

Deze boekjes omvatten allerlei activiteiten voor kinderen, denk aan lezen, tekenen, puzzels, tekenen, raadsels, knutselen …

Ik deel graag met jullie de doe boeken die wij momenteel in huis hebben voor de komende periode.

Waar is Wally? Feesten maar!

De rood wit gestreepte kerel met muts, bril en jeans, Wally, dook meer dan 30 jaar terug voor het eerst op in zoekboeken. Waar is Wally is inmiddels een klassieker die gewoon populair blijft. Waar is Wally ? Feesten maar ! is dan ook meteen een hit. Je vind er allerlei leuke opdrachtjes in en als kers op de taart nog eens 100 stickers.

De gorgels doe boek

Een doe boek voor alle Gorgels fans: Check je Gorgelkennis, zoek de verschillen, kleur, schrijf, los rebussen en doolhoven op, leer je eigen gorgelfiguren tekenen en zoveel meer. De opdrachten zijn niet moeilijk. Voor een aantal opdrachten moet je de verhalen en de personages uit het boek wel kennen. Ideaal dus voor een zomer vol Gorgelplezier.

Het kind van de gruffalo stickerboek

Stiekem meer dan zoonlief, is deze mama gek op de gruffalo klassiekers. Het stickerboek van het kind van de gruffalo bevat heel wat leuke oefeningen die je kan oplossen door gebruik te maken van stickers. Heel leuk zo’n volledig andere insteek.

Rekenboek

Wanneer je, net als ik, een kind in huis hebt die ‘gemaakt is om te rekenen’, dan mogen rekenboekjes zoals Mijn oefenschrift of leuke rekenoefeningen niet ontbreken. Zo zorg je er ook voor dat hun leerhonger in de vakantieperiode gestild wordt of je houdt hen in de zomerperiode gemotiveerd.

Rekenen

Word een ster in logisch denken

Wij zin alvast gek op op wetenschap. Een boekje vol oefeningen die daarmee te maken hebben, kon hier dus niet ontbreken. Word een ster in logisch denken is een leuk boekje met mooie, duidelijke illustraties die een basis vormt voor logisch denken en later dus ook voor wetenschap natuurlijk.

Houden jullie kindjes ook van het invullen van zo’n doe boeken? Welke zijn bij jullie de favorieten?

Op zoek naar meer educatieve ideetjes? Bekijk dan zeker de tips om al spelend te leren.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen van sommige boeken, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.