Ik hoor in mijn omgeving dat heel wat ouders schrik hebben om een reis met het vliegtuig te ondernemen met een kleuter. Wij doen dit al sinds ons zoontje 1 jaar oud was. We hebben hier nooit moeite mee gehad. Ik vertel jullie graag hoe we dit aanpakken.

Eten en drinken

Zorg dat je steeds wat lekkers koopt in de vertrekhal. Een kindje dat geen honger of dorst heeft, is al een pak aangenamer om mee te hebben. En voor wie twijfelt, één koekje op de vlucht kan echt geen kwaad. Ook niet als je anders zo gezond mogelijk probeert te leven.

Speelgoed

Wij hebben in de handbagage steeds wat speelgoed mee. Dit kan gaan van autootjes, poppetjes, boekjes tot een zelfgemaakte busy box. Denk vooral aan zaken waarvan het niet zo erg is als je er onderdeeltjes van verliest doordat het op de grond valt of zo. Neem dus niet het favoriete speelgoed van je kind mee, dat is de tip.

Spelletjes en kleuren

Kleuren en stickers

Kinderen zijn graag creatief bezig, alvast onze zoon toch. Een kleurboek of een stickerboek is dus een handig item om mee te hebben op het vliegtuig. Je kunt in de action voor een prikje heel leuke en mooie boekjes kopen, koop er dan ook meteen zo’n compact doosje kleurtjes bij.

Oefenblaadjes of boekjes

Zeker wanneer je al een grotere kleuter mee hebt op je vliegtuigreis, zijn zo’n oefenblaadjes een leuk gegeven. Zij vinden het leuk om te doen en ze leren hun vaardigheden verder ontwikkelen, win-win dus! Denk aan nummertjes verbinden tot een tekening of de bijhorende schaduw zoeken. Zo’n boekjes vind je ook overal en wil je liever losse blaadjes, zoek dan even op pinterest.

Oefeningetjes

Tablet

I know, beperken van schermtijd en zo Als een kind lang moet stilzitten is een tablet heus geen overbodige luxe. Zet er de juiste apps op, leuke spelletjes of een mooie disneyfilm. Wedden dat je geen last hebt van je kleuter?

Nog geen tips genoeg? Lees hier dan nog 6 tips over vliegen met kinderen.

Hoe pakken jullie dit aan op het vliegtuig? Of toch maar liever geen vliegtuigreis met kleine kinderen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.