Met een kindje aan het zwembad, zie ik constant valscenario’s voor mijn ogen. Ik ben constant op mijn hoede, ook al valt hij minder dan ik verwacht. Zo’n zwempartij is dan ook niet meteen de meest ontspannende activiteit voor ouders, tot we sweakers zwemsokken ontdekten.

Sweakers of zwemsokken

Sweakers zijn zwemsokken met antislip zolen van het merk Ockyz. Toegegeven, echt mooi vind ik ze niet, ook al hebben ze verschillende soorten designs. Dat is dus ook de reden waarom ik ze nog niet eerder kocht. Was het niet dat ik er via lifestyle mommys gewonnen heb en nog een review exemplaar toegestuurd kreeg van Ockyz, dan hadden we mogelijks nog geen zo’n zwemsokken. Dan had ik het moeten blijven doen met enkel ons “veilig aan het zwembad”-rijmpje zodat zoonlief niet teveel zou lopen aan het zwembad.

zwemsokken gewonnen

Nu dankzij die leuke winacties die her en der georganiseerd worden, hebben we er nu toch. Raar maar waar, zoonlief vind ze mega cool en vraagt zelf of hij ze aan mag om vervolgens op te scheppen tegen zijn vriendjes.

Nu ik dit merk, vind ik het ook jammer dat ik ze nog niet eerder aangeschaft had. Het ging me een pak zwembad- en vakantiestress bespaard hebben. Zijn vriendjes willen er nu ook. Note to self: Als er een kindje jarig is in de zomerperiode en we moeten een geschenkje geven: sweakers!

Werken ze ook?

Wij testten even uit of ze ook effectief werken. Is het net zoals het dragen van een helm op een fiets? Op het eerste zicht minder hip, maar uiteindelijk mits het maken van de juiste keus een cool accessoire die er ook voor zorgt dat ouders een pak geruster kunnen zijn?

Ik zeg volmondig “Ja”!

Dat wil niet zeggen dat je je kinderen helemaal niet meer in de gaten moet houden aan het zwembad natuurlijk. Ze kunnen nog altijd vallen en zich pijn doen, zo viel mijn zoontje bij het eerste gebruik nog op de trap van de glijbaan. Het dragen van sweakers zwemsokken biedt geen garantie op het niet kunnen vallen of uitglijden, het helpt wel om te voorkomen en iets meer grip te hebben. Het zorgt er wel voor dat je dus minder bezorgd moet zijn.

Het gebruik

Het is niet zo makkelijk om de sweakers juist aan te doen. Eerste en vooral moet je eens kijken wat de boven en de onderkant is. Daarnaast hebben de sokken open tenen, een opening voor de grote teen en een opening voor de andere 4. Als je ze dus verkeerd aandoet, dan past dit niet helemaal. Die open tenen zorgen er volgens mij voor dat je toch nog altijd wat gevoel hebt van de omgeving aan je voeten.

Wij namen een maatje groter omdat we net op de limiet zaten en kozen dus voor maatje 27-30. Het gewonnen paar lijkt vreemd genoeg wel groter te . zijn dan dan het review paar. Ofwel is er per kleur echt een verschil ofwel waren de labels van een van de setjes fout. Ze passen wel allebei, al blijken de blauwe iets meer te spannen. Volgens mijn zoontje is dit wel minder fijn aan de tenen.

zwemsokken verschil

Je merkt dat de sokjes vlot aangaan, mits je ze goed open rekt bij het aantrekken. Ik kan me wel inbeelden dat het wat moeilijker gaat wanneer je voeten tegen de grootste maat van de maatsprong komen. Nu, die grote maatsprongen bieden dan wel weer als voordeel dat de sweakers lang meegaan en je niet om de haverklap nieuwe moet gaan aanschaffen. Hierdoor is de cost-per-wear (ja dat is hoe ik denk over de prijs van kleding) best wel ok.

Overtuigd?

Ben je overtuigd over het nut van deze zwemsokken of ben je – net als ik was – nog wat sceptisch? Wil je net als ik zo’n paar toffe sweakers winnen? Dat kan! Ik mag van Ockyz ook een paar weggeven.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, op facebook of op instagram weten dat je meedoet en tag nog twee mensen die wel eens durven lopen aan het zwembad.

Daarnaast zou ik het leuk vinden (niet verplicht) als je:

Deelnemen kan tot en met 2 augustus 2019. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussies gevoerd.
*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

5 Replies to “Zwemsokken, gek of te gek?

  1. Handig om mee te nemen op vakantie! Mijn dochtertje is erg enthousiast maar vergeet nog wel eens dat het glad kan zijn op de tegels.

  2. Super leuk! Heel graag voor mijn zoontje, ideaal voor onze vakantie! Ik vind die glibber partijen altijd zo eng aan het zwembad…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.