Het is weer zomers weer, we gaan dus met zijn allen weer volop aan het smeren! Maar welke zonnecrème is nou goed voor je kind? Ik heb me hierin eigenlijk nooit echt in verdiept, ik kocht gewoon iets met factor 50, eens nivea of gewoon wat er “goed” uitzag of me aansprak.

Nu blijkt dat heel wat zonnecrèmes minder goed zijn voor kinderen, en deze mama krijgt al meteen weer schrik voor van alles en nog wat. Ik wil niet dat mijn kind later last heeft van zijn huid en zich zorgen moet maken. Hoe dan ook blijft screenen op moedervlekken belangrijk, ongeacht hoe goed je smeerde of smeert.

Schadelijke stoffen

Her en der lees ik zaken over nanodeeltjes, chemische of minerale filters, alcohol … Uiteindelijk komt het er volgens op neer dat het bijna onmogelijk is om een goede keuze te gaan maken. Het is een beetje als kiezen tussen cholera en de pest.

Minerale filters zouden beter zijn dan chemische want die laatste zouden namelijk hormoonverstorend werken. Minerale filters laten dan een witte waas achter en zijn moeilijker om open te smeren. Om die smeerbaar te maken worden dan weer nanodeeltjes gebruikt. Die nanodeeltjes zouden dan weer kankerverwekkend kunnen zijn.

Welke zonnecrème kiezen wij

Zonnecrème met een minerale filter lijkt mij de beste keuze, de witte waas vind ik persoonlijk zelfs handig om te zien wat wel of niet ingesmeerd is. Zelf heb ik al twee verschillende soorten van die minerale zonnecrèmes uitgetest, beiden ook vrij van nanodeeltjes. (yep, dat waren die die er volgens mij gewoon “goed” uitzagen). Ik deel graag onze ervaringen met jullie.

zonneproducten

Attitude little ones

Attitude littles ones is parfumvrij en heeft een SPF van 30, maar toch lijkt het voldoende te beschermen. Het is geen vettige zonnecrème maar wel erg moeilijk te smeren, het laat een witte waas achter die moeilijk weg te krijgen is. De crème is waterbestendig, waterdruppeltjes parelen mooi op de huid. Op het einde van de dag zijn de restanten van de zonnecrème ook moeilijk weg te krijgen. Er wordt aangeraden om een Sunscreen Remover te gebruiken, ik waste het gewoon steeds af met voldoende zeep.

Lovea bio kids

Lovea bio kids is mijn favoriete zonnecrème voor kinderen, een zonnespray met SPF50. Het is een vettige crème en laat ook een witte waas achter maar als je die goed insmeert, dan zie je het minder goed.  Ook deze zonnefilter is waterbestendig en zorgt ervoor dat water mooi op het velletje van je kind parelt. Op het einde van de dag wast het ook met wat zeep wel goed weg. Deze crème breng je wel best aan voor je kindje zijn kleertjes aandoet. Doordat ze vettig is, kunnen er vlekken op de kleertjes komen.

Kiezen jullie bewust of waren jullie net als ik, lange tijd niet op de hoogte over al die stoffen en de impact hiervan?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.