Schermtijd, hier valt heel wat over te vertellen maar daar zal ik het nu niet over hebben. Ik begrijp dat kinderen beperkt moeten worden tot op een bepaald niveau maar die schermpjes horen wel bij hun wereld. Daarom wil ik mijn zoon zijn tablet niet ontnemen, maar dan wel met een goede app, geschikt voor kleuters.

Ik geef toe dat ik soms schrik heb voor de risico’s die het internet met zich meebrengt, zeker voor kleine onwetende kinderen. Ik probeer daarom probeer ik toch wat veiligheid in te bouwen door bijvoorbeeld apps te locken, aankopen te beperken door een ouder paswoord te voorzien en vooral door te kiezen voor kleutervriendelijke apps. Ik deel dan ook graag onze favorieten met jullie.

Ketnet Junior app

De ketnet app biedt afleveringen van Kaatje, Bumba, Uki, … en vooral veel leuke spelletjes om spelenderwijs de ontwikkelingsvaardigheden van kinderen te stimuleren. Het is gratis, het is veilig en als extra bevat het ook geen in-app aankopen. Het enige nadeel is dat je een internetverbinding nodig hebt om hem te gebruiken. Een offline optie is niet beschikbaar.

2 year old games for toddlers

Een heel mooi een kleurrijk zoekspel waarin ook puzzels verwerkt zitten. de app is in het Engels maar het wijst zichzelf volledig uit waardoor het niet stoort dat het Engelstalig is. Er is een veiligheid ingebouwd zodat kindjes niet per ongeluk it de app kunnen of zaken kunnen aankopen.

Preschool games for toddlers 2+

Een educatieve app voor kinderen tussen de twee en vijf jaar oud. Deze app bevat een 15tal spelletjes om vormen te herkennen, te sorteren op grootte of op kleur, maar ook om bijvoorbeeld te leren tellen. Deze app is simpel en ook erg leuk vormgegeven.

Funny racing cars

Funny racing cars van bubado is een grappig spelletje waarin je een eigen gekke wagen kunt ontwerpen om vervolgens een parcours mee af te leggen. De parcours worden steeds moeilijker en je kan telkens nieuwere levels unlocken. Voor een meerprijs kan je ook de advertenties uitschakelen.

Youtube kids app

Youtube maar dan met enkel kinderzaken, een timer, zoekbeperking … Wat ik vooral zie passeren aks ik even meekijk, zijn filmpjes in allerhande talen van grote-mensenhanden die met speelgoed spelen voorbeeld dino’s of poppetjes. Maar ook heel wat leuke DIY’s, de ideale inspiratie, ook voor mama. Dit is waarschijnlijk de minst zinvolle van alle apps maar zoonlief is er gek op.

Hebben jullie favoriete apps die jullie gebruiken voor kleuters of kinderen? Tips zijn welkom, zeker wanneer zoonlief groter wordt.

Op zoek naar meer educatieve ideetjes? Bekijk dan zeker de tips om al spelend te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.