Denk niet aan roze olifanten is een leuk voorleesboekje van Johanne Bree-Beernink, ideaal om te lezen voor het slapengaan. Dit is nu ook het moment waarop wij steevast samen met zoonlief een boek lezen.

Denk niet aan roze olifanten

Het prentenboek is gebaseerd op het NLP-principe “alles wat je aandacht geeft groeit”. Door de aandacht naar de olifantjes, die allemaal een eigen naam en unieke eigenschap hebben, te trekken, kan je je kind ook uit zijn eigen gedachten weghalen. Ideaal dus voor een kindje die overprikkeld is of angstige gedachten ervaart zoals bang zijn in het donker.

Zo is het boekje ook ontstaan, geschreven door een mama van een dochter die maar niet kon slapen door haar angstige gedachten. Dit maakt het boek extra speciaal, vind ik. Misschien omdat het bij mij ook een droom is om een boek te maken voor mijn zoon.

Olifanten boek

Lees ook: De dromendief, voorlezen voor het slapengaan

Onze mening

De dag dat ik het boekje denk niet aan roze olifanten in de bus kreeg, heb ik het die eerste avond al meteen voorgelezen aan onze kleine man.

We vonden het een leuk boekje. Vooral de vrolijke, kinderlijke tekeningen spraken mij enorm aan. Mijn zoontje vond de namen van de olifantjes dan weer erg leuk, hij was er nog over aan het grappen toen we al neerlagen in bed.

Ik ben ervan overtuigd dat we dit boekje vaker zullen lezen. Herhaling voor het slapengaan is altijd een meerwaarde. Dat merk ik omdat ik vaak, soms tot vervelens toe, dezelfde verhaaltjes moet voorlezen.

Een ideaal boekje om voor het slapengaan de gedachten te verzetten dus.

Lezen jullie vaak verhaaltjes voor? Wat is jullie favoriete voorleesboek?

Win

Van Johanne, de schrijfster van het boekje, mag ik ook iemand van jullie gelukkig maken met zo’n voorleesboekje.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder, op facebook of op instagram weten dat je meedoet en waarom jij dit boekje absoluut aan je collectie wil toevoegen.

Daarnaast zou ik het leuk vinden (niet verplicht) als je:

 • me ook volgt op facebook of instagram
 • De pagina van Roze olifanten volgt op facebooik
 • de winactie deelt op social media
 • je vrienden tagt om ook mee te doen
Deelnemen kan tot en met 20 juni 2019. De dag na afloop verwittig ik de winnaar per mail of een priv├ę bericht via social media, laat dus zeker een geldig e-mail adres achter. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussies gevoerd.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

13 Replies to “Denk niet aan roze olifanten, een boekje voor het slapengaan + Win

 1. Dat lijkt me ook een leuk boekje voor mijn kleinzoon. Bijna 1 jaar, en voorlezen hoort al bij de routine, nieuwe boekjes krijgen is altijd leuk ­čÖé

 2. Ik doe graag mee voor mijn dochtertje (en zoon). We lezen elke avond voor het slapen een boekje. Op het moment is ‘mag ik een in je luier kijken?’ favoriet.

 3. Ik heb niet gedacht aan roze olifanten, maar ik heb er gelukkig wel aan gedacht om mee te doen.

 4. Voor het slapengaan willen mijn kinderen altijd graag dat ik een boekje voorlees. En deze lijkt me wel leuk voor hen ik doe graag mee.

 5. Wat een waanzinnig leuke Win-winactie voor zowel hier thuis als bij mijn kleuterklas. Denk dat ik hier nog vaak uit mag gaan voorlezen! Loving elephants Fingers crossed

 6. Wij lezen ook iedere avond voor het slapen gaan een boek! En deze lijkt me erg leuk voor ons zoontje Daan!

 7. Ik heb vijf kleinkinderen die allemaal graag worden voorgelezen voor het slapen gaan, dus dit leuke boekje is van harte welkom op het boekenplankje.
  Ik heb geliked en geloved op Bloglovin en doe graag mee.
  Ik heb geen facebook en instagram, anders had ik daar ook graag op geliked.
  Heel graag waag ik een kansje voor mijn kleintjes.

 8. Wat een mooi boek! Het thema sluit aan bij wat ik als psycholoog in mijn werk ook tegenkom. Een prentenboek met dit thema zou ik erg mooi vinden om aan mijn collectie boeken toe te voegen. Bovendien erg leuk om aan mijn neefjes en nichtjes voor te lezen.

 9. Mijn kinderen zijn gek op voorlezen. Op dit moment is het favoriete boekje de kusjes krokodil. Dit zou een uitstekende afwisseling zijn. Hoe schattig zijn olifantjes voor het slapen gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.