Voor het slapengaan nog een verhaaltje. Het ideale moment om voor te lezen en nog even samen in een fantasiewereld te duiken. De dromendief, een verhaal over dromen, leek me dan ook het ideale verhaal voor het slapengaan.

De dromendief

De dromendief is een fantasierijk en avontuurlijk verhaal uitgewerkt door vader en zoon Römer. De vader schreef het verhaal en de zoon maakte de dromerige illustraties. Het verhaal gaat over een jongetje Nio die gek is op dromen. Wanneer zijn droom plots stopt door een vliegend hoofd, merkt hij dat er iemand in de tuin rondsluipt. De tweede keer dat dit gebeurt, besluit hij erachteraan te gaan. In zijn achtervolging vind hij ballonnen met daarin telkens een droom. Hierdoor beseft hij dat hij met een dromendief te maken heeft, maar die verliest de gestolen dromen. Hierdoor kan Nio de dief volgen. Hij hoopt de dief te vatten voordat het ochtend is, want papa en mama zullen vast niet blij zijn dat hij weggeslopen is. Wie is de dromendief? Waarom worden de dromen gestolen? Zal Nio de dief vatten en op tijd thuis zijn?

Lees ook: Denk niet aan roze olifanten, een boekje voor het slapengaan

Voorlezen

Het is een (voorlees)boek voor kinderen vanaf een jaar of 5. Het verhaal is opgebouwd uit een aantal korte hoofdstukken, ideaal van lengte om 1 à 2 hoofdstukken te lezen voor het slapengaan. Let erop dat je de eerste keer wat meer hoofdstukken neemt (zeker bij jonge kinderen), zeker 4.

Waarom? Hoofdstuk 2 en 3 eindigen nogal spannend, hierdoor had zoonlief best wel wat schrik. Het is ook wel spannend voor een kind om te horen dat een droom plots stopt en er iets of iemand in een tuin rondsluipt, zonder te weten wat het kan zijn. Vanaf hoofdstuk 4 begint het avontuur eigenlijk pas echt en ontdek je dat het niet eng is.

Koop jouw exemplaar van De dromendief. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.