De feestdagen naderen met rasse schreden, dit jaar zullen ze anders zijn dan anders. Veel mensen zullen hun kinderen of kleinkinderen niet of minder lang zien. Ik maakte aftellen naar deze dagen voor onze ouders alvast wat lichter met een persoonlijke adventskalender.

Foto’s

Ik moet het al lang niet meer vertellen, ik ben verslaafd aan foto’s. Dit jaar meer dan ooit. Dit gekke jaar hebben we wat vaker in ons kot doorgebracht, misschien ook wel vaker samen met enkel ons gezin. Dat was dan weer een gelukje bij heel die miserabele pandemie.

Jammer voor onze ouders, grootouders en andere familieleden dat zij minder hebben kunnen meegenieten. Ik probeerde dus zoveel mogelijk foto’s vast te leggen en aan hen te bezorgen in de vorm van kaartjes, magneten, retroprints, krantjes en whatsapp berichtjes. Ik merkte dat ze hier enorm veel aan hadden, het doorbreekt ook voor hen de sleur.

Eenvoudige cursus

Dit jaar ben ik me ook meer en meer gaan verdiepen in het nemen van foto’s, niet in dure technologie. Ik gebruik nog steeds het fototoestel dat ik had en zelfs nog veel meer mijn smartphone (die heb je ook gewoon bijna altijd bij de hand en weegt geen ton). Ik schafte me enkele presets en cursussen aan. Eerlijk waar, zonder technische blablabla waar ik toch niets van snap, maar wel met handige tips en trics om als leek mee aan de slag te gaan. Dankzij de tips kan ik nu zelfs foto’s maken waar ik zelf ook opsta zonder telkens iemand in het gat te moeten steken.

Ik vind dat mijn foto’s sindsdien ook een pak mooier zijn geworden. Ik ben best fier, al klinkt dat misschien wat verwaand.

Adventskalender

Met mijn nieuw verworven fotografeer kunsten besloot ik dan ook aan de slag te gaan om een mooie gepersonaliseerde adventskalender te maken met foto’s van ons gezin. Geheel in kerstsfeer natuurlijk. Zo weet ik zeker dat onze ouders, de grootouders van onze zoon weer kleine gelukjes tegemoet zien in deze donkere winterperiode. Een adventskalender combineert het plezier van het openen van de deurtjes met het aftellen naar de feestdagen.

Adventskalenders

Die lockdowns zorgen er helaas bij veel mensen ook voor dat er wat kilo’s blijven kleven. Bij mij alvast wel. Ik doe mijn best om te bewegen en gezond te eten, maar sommige dagen lukt me dat gewoon niet. Met het vooruitzicht op goedgevulde feesttafels en omdat ik weet dat de oma’s ook op hun lijn letten, leek het me dan ook geen goed idee om een adventskalender te geven met snoepgoed aan hen. Maar foto’s van hun kinderen en kleinkinderen, dat maakt elke grootouder blij, niet? En hier thuis? Hier zullen we vast weer wichtelen.

Ik ben tevreden met het resultaat, zij hopelijk ook. Doe jullie iets speciaals in deze donkere periode voor de mensen die je dit jaar minder kan zien?

*Dit artikel is tot stand gekomen door een samenwerking.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.