Kinderen vinden de natuur en het bos vaak erg leuk. Tim de kleine boswachter is een heel herkenbaar boek dat de alledaagse bos avonturen in een kinderboek vastlegt.

Het boekje is geïnspireerd op een echte boswachter die Tim heet. Tijdens lange wandelingen door het bos vertelde Tim zijn verhalen aan schrijver Jan Paul Schutten. Deze verhalen gebruikte hij als inspiratie voor dit leuke boekje.

De papa van Tim is boswachter, hij leert Tim dan ook heel wat over het bos. In het bos is er altijd heel wat te doen. De kleine jongen vertoeft daar dan ook heel graag. Voor zijn verjaardag krijgt Tim een echt boswachtersuniform en een skelter. Hij waant zich dus net een echte boswachter.

Het verhaal is opgebouwd uit verschillende korte verhaaltjes van een 5-tal bladzijden. Deze zijn uitgewerkt in een chronologische volgorde waardoor het dus een mooi geheel is. Maar  de hoofdstukken kunnen ook als losstaande verhaaltjes gezien worden. Ideaal dus om voor te lezen. Zo lazen wij elke avond 1, 2 en soms zelfs 3 hoofdstukjes in dit boekje.

EekhoornBos

Tim de kleine boswachter lijkt een dik boek, maar het leest heel vlot. Er staan niet zoveel illustraties in, maar dat hoeft voor mij ook niet in een voorleesboek. Ik merkte dat onze kleine man af en toe getriggerd werd door een stuk van het verhaal en even over mijn arm piepte op zoek naar een afbeelding. Dat gebeurde gelukkig meestal op het moment dat er ook effectief een afbeelding was.

De teksten zijn voor kinderen heel herkenbaar, het enthousiasme wanneer het sneeuwt, het bouwen van een kamp, springen in de plassen … Dit zorgt ervoor dat het extra leuk is om te lezen, de grappige die er af en toe in verwerkt zitten dragen daar enkel toe bij.

De verhaaltjes brachten mij voor een stukje terug naar mijn eigen kindertijd. We hadden thuis namelijk een tamme kraai (geen kauw zoals in het boekje). Wat een fijne herinneringen die ik dan ook kon delen met mijn zoontje, wat dan weer extra quality time opleverde.

Koop jouw exemplaar van Tim de kleine boswachter. Ook verkrijgbaar bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.