Wist je dat bijna 50% van 1000 ondervraagde Belgen in 2016,  een relatie tussen mensen van een zelfde geslacht niet normaal vindt? Dat er zelfs 12 % van die ondervraagden vind dat twee mensen van het zelfde geslacht die hand in hand wandelen een sociaal probleem is en zelfs 15% vind dat kinderen op school niet moeten leren dat een homoseksuele relatie gelijkwaardig is aan een heteroseksuele relatie. Mijn mond viel wijd open toen ik deze cijfers las. Daarom doe ik dus mee met #sharethecolor.

Onze kinderen

Ik zou graag hebben dat mijn zoon in een wereld kan leven waar iedereen zichzelf kan uitdrukken en aanvaard wordt zoals hij of zij is. Dit gaat voor mij zelfs niet alleen over geaardheid maar ook over huidskleur, hobby’s, het al dan niet uiten van emoties … er zijn zoveel verschillende aspecten die ervoor zorgen dat 2 mensen nooit hetzelfde zijn. Dat is net het leuke, zo leren we mogelijkheden zien en ontdekken. Zo kunnen we van elkaar leren.

Elke ouder die ik ken, heeft zijn of haar kind onvoorwaardelijk lief, aanvaard dat kind volledig zoals het is. Ook alle mooie en moeilijke momenten, ook de driftbuien. Het zou toch fijn zijn als we die onvoorwaardelijkheid verder kunnen doortrekken en ook anderen kunnen aanvaarden zoals ze zijn. Maar ook als anderen ons en onze kinderen aanvaarden zonder oordeel te vellen over of iets goed of fout is. Het is er, punt.  

Andere relaties

Ik ben blij dat onze zoon al van kleins af ziet dat andere relaties er ook bij horen. In onze omgeving zijn er meerdere kindjes die twee ouders van hetzelfde geslacht hebben of een ouder met een ander huidskleur. Soms levert dit al eens grappige gesprekken op zoals bij Malou.

Maar de andere kant is ook waar, er is veel begrip maar het is als niet-hetero gezin niet altijd even makkelijk. Sjoukje haalt in haar blogpost enkele zaken aan zoals mensen die naar de papa vragen bij een gezin met twee mama’s of andere kinderen die zeggen dat twee mama’s niet kunnen. Uit zo’n dingen merk je toch dat sommige zaken helaas toch nog niet helemaal ingeburgerd zijn.

Genderneutraal opvoeden

Ik denk dat ik niet de enige ben die minder taboe en meer respect wil voor volgende generaties als het aankomt op geaardheid en gender. Ik merk zo dat er vaker en vaker ook aandacht geschonken wordt aan genderneutraal opvoeden, ik zie er alvast heel wat blogs over verschijnen zoals deze over gelijkheid tussen man en vrouw en genderbewust opvoeden door Ester.

#sharethecolor

De campagne #sharethecolor is een sensibiliseringscampagne van equal Brussels. Ook al woon ik niet in Brussel, toch wou ik er een artikel over schrijven. Ik vind respect en solidariteit iets wat zo belangrijk is voor de toekomst van deze wereld dat ik dit gewoon moest neerpennen.

Je herkent de campagne aan de kleurrijk gelakte pinknagels en de hashtag. Ik zorgde er alvast bewust voor dat mijn pink er wat anders uitziet dan de nagels aan de vingers ernaast (met dank aan de lieve dame die mijn nageltjes doet).

sharethecolorkonijn
#sharethecolor met een konijnenschaduw

Doen jullie ook mee? Kies een kleur voor je pinknagel en deel dan vooral ook jullie foto met de hashtag #sharethecolor

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.