Geef toe, iets unieks krijgen waar zowel effort als liefde in terug te vinden is, dat doet een moederhart toch sneller kloppen. Daarom knutselde ik voor moederdag, net als de voorbije jaren, samen met ons zoontje een leuk geschenk voor de mama van mijn echtgenoot en mijn mama.

Bruikbaar geschenk voor moederdag

Ik hou zelf ook van attenties met een verhaal. Maar liefst heb ik iets wat ik kan gebruiken, niet iets om mijn huis mee vol te zetten. Dat probeer ik dan ook heel bewust door te trekken in de geschenkjes die wij maken (al moet ik eerlijk toegeven dat het niet altijd lukt hoor). Het vraagt altijd wel wat denkwerk, maar zo af en toe komt er weer iets leuks uit de bus.

Aan het afscheidsgeschenk voor de juf en onze kerstversiering hebben jullie vast ook wel gemerkt dat ik van woordspelingen hou. Ook deze keer kreeg ik het voor elkaar om een idee uit te werken rond een woordspeling, al is het deze keer niet zo moeilijk.

oogappels ingepakt

Van je oogappels

De mama’s krijgen voor hun moederdag van ons elk een keukensetje met een zelfbedrukte keukendoek vol appeltjes waarin we een houten spatel wikkelen met een oog op. Beiden nuttige geschenkjes om in de keuken te gebruiken en aan ons te denken.

Keukendoek

Voor de keukendoek, zette ik zoonlief aan het werk. Dit is iets wat hij perfect kan en ook leuk vind om te doen.

Wat heb je nodig

Hoe ga je te werk?

  • Sij de appel in twee delen
    • Tip: om een appel goed in de hand te hebben om te stempelen, kan je nog een handvaatje snijden erin.
appel gesneden
  • Druk de appel in de verf en vervolgens op de keukendoek. Stempel zoveel als je wil zoals je zelf mooi vindt.

Houten spatel

Het oog in de houten spatel branden, deed ik zelf. Dit leek me nu iets te moeilijk en gevaarlijk om door een kleuter te laten doen. Uiteraard kan je dit ook met verf of een stift doen, alleen weet ik niet in welke mate het dan nog gebruikt kan worden in de keuken naar hygiëne toe.

Houten lepel oog

Wat heb je nodig

Hoe ga je te werk?

  1. Teken in potlood de tekening die je wil maken op de lepel.
  2. Brandt vervolgens de tekening met de houtbrander.

Dit alles heb ik mooi verpakt zodat het oog en de appeltjes zichtbaar zijn. Ik gaf er nog een mooie (zelfgemaakte) kaart bij met de woordspeling op.

Oogappel kaart

Maken jullie zelf geschenkjes voor moederdag of kopen jullie toch maar iets in de winkel?

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.