Ze organiseren het nog maar voor de derde keer en de voorbije keren waren in mijn ogen een succes. Een leuke wandeling georganiseerd door de Brugse steinerschool. Elk jaar een ander thema, maar steeds een wandeling vol verwondering en ontdekkingen in de Assebroekse meersen.

Wandeling

Wij waren er al bij van het begin, ook al heeft het niets te maken met de school waar ons zoontje gaat. Ik ken het via via en vind het een super leuk concept. De opbrengst van de wandeling gaat integraal naar de organisatie van de buitenklas voor de school.

Vorige editie jules

Dit jaar is het thema wandelen met de klanken mee, de voorbije thema’s waren wandelen met de elementen mee en wandelen met je zintuigen op scherp.

Natuurmandala

Ook met kleine kinderen bleek het een succes te zijn. De wandeling is niet zo lang, ik denk een kilometer of drie. Er zijn voldoende tussenstops om even te pauzeren of iets te ontdekken. Het eerste jaar was er een stukje theater onderweg, een ritje op een ezel, proevertjes en leuke speeltuigen. Vorig jaar konden de kindjes onder meer bellen blazen, visjes vangen, bijen ontdekken en bloemen verzamelen voor een reuzengrote natuurmandala.

Blote voetenpad

Om af te sluiten, nog even met de blote voetjes op het blotevoetenpad en eventueel nog genieten van een zalige voetmassage. Of gewoon kleine kikkertjes bekijken. Heerlijk!

Kikkertje

Voor iedereen die graag geniet van wat natuur en wil nakeuvelen met een lekker hapje of drankje, is dit zeker een aanrader. Dit jaar gaat de wandeling door op 19 mei vanaf 13:00 tot 17:30.

Op zoek naar meer leuke uitstapjes met kinderen? Lees dan hier onze ervaringen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.