Bij ons valt kerst in de winter, veel mensen kijken dan ook steevast uit naar een witte kerst. Mooi is het wel, dat geef ik toe. Toch kan ik het niet onder stoelen of banken steken dat ik veel meer hou van de zomer dan van de winter. In het zuidelijk halfrond valt kerst in de zomer, ooit zullen we wel eens op reis gaan om kerst op die manier te kunnen vieren. Alleen, dat is nu nog niet aan de orde dus besloot ik er dit jaar op een andere manier een zomerse kerst van te maken.

Prettig KERStfeest

Om onze kerst (en bijgevolg ook van de mensen rondom ons) een zomers gevoel te geven, besloot ik aan de slag te gaan met een woordspeling: “Prettig KERStfeest”

Geef nu toe, kersen zijn toch wel op en top zomers fruit?! Met dat idee ging ik dus aan mijn tekentafel zitten en tekende ik een kersenduo, uiteraard met een knipoog naar onze meer traditionele kerst dankzij de kerstgroene strik in plaats van blaadjes.

Omdat menig mensen dit waarschijnlijk niet helemaal zouden begrijpen, besloot ik ook maar duidelijk mijn woordspeling op de kerstkaart te zetten. Stiekem ook omdat een wenskaart met een wens op ook gewoon mooier is natuurlijk.

Zomers

Geschenkpapier

Wie mij kent, weet dat dit niet volstaat, als ik iets doe dan ga ik all the way. Ik wou het thema dus nog iets verder doortrekken en besloot om bij spoonflower, waar ik in het verleden reeds mijn eigen ontworpen stofje bestelde, geschenkpapier op maat te bestellen. Uiteraard ook met de kersentekening op.

Met 1 rol had ik niet voldoende en het papier was best wel duur, dus besloot ik ook enkele foto’s met de kersen op te laten drukken. Deze zou ik dan uitknippen en als label bevestigen op een wit geschenkpapiertje. En ja hoor, naast onze kerstboom zie je nu enkel zomerse pakjes blinken, wat een heerlijk en gek gevoel.

Wat vinden jullie ervan? Heb ik voor de verandering weer eens overdreven of kan het er wel door?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.