De tijd vliegt, het is al vier jaar geleden dat ons zoontje geboren werd. Hij is inmiddels zijn mooie steigerhouten babybedje al even ontgroeid en heeft al even een groot bed. Alleen dat babybedje staat nog ergens in een hoekje stof te verzamelen, wat doe je daar nog mee?

Verkopen

Initieel had ik het idee om zijn bedje te verkopen, het is een mooi, uniek, op maat gemaakt bed.  Zijn naam staat erin gegraveerd en dat wilde ik nog als aandenken houden. Een half verzaagd bed kan je uiteraard niet gaan verkopen, maar daar had ik een oplossing voor. Ik nam foto’s van het bed om deze te koop te zetten en mijdde bewust het naamplaatje, deze zou ik er namelijk uitzagen en een nieuw stuk steigerhout in bevestigen zodra ik hoorde dat iemand interesse had.

Babybed steigerhout Babybed zijkant

Maanden heeft dat bed te koop gestaan, geen reacties, van niemand. Met als gevolg dat het bed nog steeds in het hoekje stof staat te verzamelen, jammer.

Upcycling

Toen ik in mijn tuinhuis aan het snuisteren was tussen al het tuingereedschap, kreeg ik plots het luminieuze idee om iets te gaan knutselen met dat bedje, waarom ook niet? Upcycling is toch plezant, alleen, wat kan je daar nu mee?

Kapstok

Met het houten plaatje waarop zijn naam gegraveerd staat, zou ik graag een kapstok maken. Deze kunnen we dan in zijn kamer bevestigen om bijvoorbeeld zijn pyjama aan op te hangen. Omdat het, net als al onze andere meubelen in steigerhout is, past het dus perfect in ons interieur.

Boekenrekjes

Momenteel zitten de lees-en prentenboekjes van zoonlief in een fruitbak die onder zijn grote-jongens bed is ingebouwd. Deze begint wat vol te raken dus een boekenrekje zou wel van pas komen. Ik ben gek op van die smalle boekenplankjes waarin je boekjes zet met hun cover naar voren, lijkt me ideaal om met de spaken van het babybedje te maken.

Kaarsenhouders

Ook uit andere spaken van het bedje zou ik vast kleine blokjes kunnen zagen waarin ik dan met zo’n speciale vlinderboor een putje probeer te maken om een kaarsje in te zetten.

Kleinere decoraties

Misschien kan ik, als blijkt dat ik goed overweg kan met al die materialen, nog heel wat kleinere decoraties voorzien zoals sleutelbordjes, potloodhouders, hangplankjes, naambordjes en misschien zelfs kerstversiering in vormpjes.

Het klinkt allemaal heel simpel, maar dit zal nog moeten blijken. Als je nog tips of ideetjes hebt voor me, ik hoor het graag. Heb ik je kunnen inspireren en wil je zelf aan de slag, dan kan je bij Fixami terecht voor heel wat materialen.

One Reply to “Upcycling, wat kan je met een houten babybed”

  1. Ik zou het bedje ergens omgekeerd zetten ,en er een rek van maken om speelgoed of knutselgerei in op te bergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.