Het boek van de Neehoorn smaakte naar meer. Eenmaal we wisten dat er een nieuw boek was in de reeks, waren we dan ook meteen benieuwd. Is de Neehoorn en de slangzaam even leuk? Dat ontdek je hier.

Voorlezen

Tijdens de voorleesweek in november mocht ik in de klas van zoonlief gaan voorlezen. Ik had eerlijk gezegd wat stress want zouden kinderen van het 3de leerjaar er nog wel van houden om voorgelezen te worden? Ik mocht zelf het boek uitkiezen dus hoopte dat De Neehoorn en de slangzaam wel een voltreffer zou worden. Spoiler: Ook in het 3de leerjaar houden kinderen ervan voorgelezen te worden.

Voorlezen

De neehoorn

In het eerste boek van de Neehoorn kon je al lezen hoe de NEEhoorn kennis maakte met de WELLES-prinses, de WAT-beer en de KUS-MIJN-KONT-hond. Heel leuk, maar het bleek gelukkig geen must te zijn om in het verhaal van het tweede boek te kunnen volgen.

Koop de NEEhoorn

De slangzaam

Nadat de NEEhoorn voor de weer een keer ruzie heeft met de WELLES-prinses, gaat hij ervandoor en komt hij terecht in de Dichte Donkere Jungle. Hier ontmoet hij de Slangzaam, een slang die zich heel erg verveelt. Wat de NEEhoorn ook bedenkt nergens heeft de Slangzaam zzzin in…

Ook dit boek van de Neehoorn is heel leuk om te lezen. Je komt minder karakteristieke uitspraken tegen (Kus mijn kont) maar er staan wel heel leuke grapjes in.

Je kon net zo goed zeggen: met zulke vrienden heb je geen wortel in je oor nodig. Niemand heeft een wortel in zijn oor nodig.

De slangzaam is een leuk karakter, maar zijn tekst is niet zo eenvoudig om voor te lezen met al die lange lettersssssss. De tekeningen in dit prentenboek en vooral de uitklappagina zijn fantastisch om te tonen wanneer je voorleeszt, er valt zoveel te zien in het boek.

Achter in het boek vind je nog enkele extra’s als ideetjes om eventuele verveling tegen te gaan en de creativiteit te prikkelen. Zo vind je een pagina uit het vriendenboek van de NEEhoorn die je zelf kan invullen met een voorbeeld ingevuld door de Slangzaam. Leuke dieren om zelf een verhaal mee te verzinnen bijvoorbeeld een Gokstaartje en een Ladderspel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.