In het vierde deel van Bob Popcorn helpt Bob om een fantastisch toetje te maken voor de kookwedstrijd op school, blijkt hij een echte meesterkok?

Bob Popcorn

Bob Popcorn is een leuke boekenreeks voor kinderen.  Eenmaal je in de boeken begint, kan je bijna niet meer stoppen, het is een beetje zoals bij het eten van popcorn.

De boeken gaan over Ellis, die graag popcorn maakt. Op een dag is er een maiskorreltje die plots uitgroeit tot een mannetje, Bob genaamd. Hij heeft altijd honger en als hij boos wordt dan ontploft hij zoals ook gebeurt wanneer je zo’n maiskorreltje in de pan legt.

Meesterkok

Ellis en Dante doen mee aan de kookwedstrijd op school en moeten hiervoor een toetje bedenken. Het probleem hierbij is dat ze niet kunnen koken, ai ai ai. Gelukkig kan Bob dat wel en hij helpt ook met het verzinnen van een fantastisch toetje, met popcorn uiteraard. (Extra leuk, achter in het boek vind je 3 receptjes, zeker proberen dus!).

Vlak voor de finale blijkt dat er plotseling nergens nog popcorn te krijgen is, zouden ze erin slagen om dat op te lossen? Lees het in Bob Popcorn Meesterkok.

Het boek is ook te koop bij de boekhandels in de buurt maar koop je hem rechtstreeks bij de auteurs, dan krijg je zelfs een ondertekend exemplaar.

Popcorn koekjes

Wij maakten ook de koekjes volgens het receptje in het boek, helemaal niet moeilijk, leuk om te doen samen met de zoon en nog eens lekker smullen ook. Ideaal dus, super leuk idee ook om dit als klasactiviteit te doen na het lezen van dit boek.

Popcorn koekjes

De koekjes zijn heel lekker maar je moet opletten voor harde stukjes, ook als je geen niet gepofte korrels in de koekjes doet. De velletjes rond de maïs worden namelijk een beetje harder door te bakken.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.