Feestdagen, het blijft mijn favoriete tijd van het jaar, leuk om creatief bezig te zijn en mensen te verwennen met gezelligheid, wensen en geschenkjes. Ook dit jaar maakte ik weer zelf mijn kaartjes, sterretjes kaarten deze keer.

Sterretjes

Net als vorig jaar met het kerstkaarsje wou ik ook dit jaar iets wat net iets “anders” was dan een gewone kerstkaart. Iets waar je meer mee kan doen. Ik vond vuurwerkstokjes die prankelen (en niet knallen): sterretjes.

Sterretje vuurwerk

Sterretjes zijn een vorm van fopvuurwerk of schertsvuurwerk die je het ganse jaar door kan verkrijgen. Dit vuurwerk levert relatief weinig gevaar en geluidsoverlast op, maar het blijft wel vuurwerk natuurlijk.

Omdat de naam van het vuurwerk dus ook een vorm is die vaak voorkomt met kerst, vond ik het wel leuk om de link hiermee te leggen. Daarom koos ik voor een kaart van zwart papier met gouden lijnen op die een ster bij donkere hemel moeten voorstellen, een lichtpuntje bij donkere dagen, net als het sprankelende vuur van vuurwerk. Komt er nog eens bij dat black and gold gewoon een lekker feestelijke en chique vibe uitstralen, ideaal dus voor de feestdagen.

Onze wens dit jaar

Ook dit jaar komt er weer een versje op de achterzijde van ons kaartje te staan.

Sterretjes hier, sterretjes daar
Sterretjes bij de maan
Wij wensen het heel sprankelend
Steek deze ster maar aan

Zelf kaarten maken met sterretjes

Wil je zelf ook aan de slag? Ik deel graag hoe ik te werk ging om tot het resultaat te komen.

Wat heb je nodig

  • Stevig zwarte kaarten (ik koos aquarel papier van de action en sneed deze met de cricut joy tot kaarten)
  • Gouden stift
  • Breekmes
  • Sterretjes vuurwerk
  • Gouden ster stickers

Hoe ga je te werk?

  • Teken met een gouden stift je lijnen op de zwarte kaart en vorm zo een ster.
  • Snij met een breekmesje twee gleufjes boven elkaar van ongeveer een halve centimeter tot een centimer. Ik deed dit wat diagonaal omdat ik ervoor kies om het vuurwerk diagonaal te plaatsen.
  • Schrijf je wens op de kaart.
  • Schuif de sterretjes door de gleufjes en kleef er nog een sticker op om de gleufjes wat te bedekken en de sterretjes vast te houden.

Oh, ik ben zo gek op de feestdagen, de gezelligheid, warmte en de leuke knutsels om mensen blij te maken met wensen. Jullie ook?

Op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.