De boeken van Dog man zijn een echte hit bij mijn zoon en veel andere kinderen. Zo’n leuke boeken verdienen dus ook een eigen gezelschapsspel. Een coöperatief spel zelfs, waar je samen wint of samen verliest.

De aanval van de vlooien

Het verhaal achter het spel gaat als volgt: Het boeventeam “De Vlooien” willen de stad overnemen met een robotbrontosaurus. Deze robot loopt door de stad heen. Dog man en zijn supermaatjes moeten de stad weten te redden van de brontosaurus. Ze moeten de robot proberen te te ontwijken met helicopters en onzichtbaarheissprays om deze uiteindelijk te ontmantelen met een krimppistool. Dit alles moet gebeuren voor de brontosaurus het eindpunt bereikt.

Gezelschapsspel

Het gezelschapsspel van dog man is visueel net zo mooi als de Dog man boeken. Je wordt er instant vrolijk van.

Dog man spelen

De regels zijn relatief eenvoudig maar je moet het spel een aantal keer gespeeld hebben om het spel een beetje onder de knie te krijgen. De eerste keer is het spel uitspelen bijna onmogelijk, zeker als je het niet speelt met het maximaal aantal spelers.

Om te beginnen zet je alle supermaatjes (pionnen) op het bord, niet aan het begin maar wel op hun eigen prentje. Op de hulp cirkels leg je de hulp kaartjes, eerst de gele en erbovenop de paarse.

De laatste die een Dog man boek gelezen heeft mag beginnen en aan de spinner draaien om te weten hoeveel stapjes zijn supermaatje mag verzetten. Dit verplaatsen kan in eender welke richting. Onderweg probeer je zoveel mogelijk hulp kaartjes te verzamelen om de brontosaurus te verslaan. Deze kaartjes kan je tijdens de volgende beurt inzetten als je wil.

Met het krimppistool kan je de brontosaurus ontmantelen. Deze bestaat uit 3 delen, dus je moet 3x schieten om hem helemaal te ontmantelen en dat moet gebeuren voor hij het einde bereikt. Als hij ontmanteld is, moeten alle spelfiguren binnen drie zetten naar het huis van Dog man, midden op het spelbord.

Wat vonden wij ervan?

Ondanks het feit dat het niet eenvoudig was om niet te snel te verliezen (wij waren met 3 spelers), vonden we het wel een leuk spel. Na het spel een aantal keer gespeeld te hebben, leer je wel om strategischer te spelen waardoor het spel nog leuker wordt.

Op zoek naar meer educatieve ideetjes? Bekijk dan nog meer tips om al spelend te leren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.