Ken je de Graphic novel serie Dog Man al? Die is echt geweldig. Leuke verhaallijnen maar dan wel in de vorm van een strip. De bal is hond is alvast een super verhaal.

Dog man

Wie Dog Man niet kent, hoeft niet noodzakelijk de andere 6 boeken te lezen, in het begin staat namelijk telkens uitgelegd wie Dog Man is. Een politie agent en een politie hond werden na hun ongeluk samen gevoegd tot 1 nieuwe persoon: Dog Man. Dit zorgt niet enkel voor een gek gezicht: een mannenlichaam met een hondenhoofd maar ook nog eens voor gekke situaties. Dog Man heeft namelijk wel wat hondenmanieren.

DogManAchterzijde

De bal is hond

Een graphic novel is een verhaal in de vorm van een strip maar met een complexere verhaallijn. Zoals in een leesboek, heb je hier dan ook meerdere verhaallijnen die samen komen.

Zo heb je Karel, de papa van kleine Karel die uit de gevangenis (kattenbak) vrijgelaten wordt en een goede papa wil worden voor kleine Karel. Ook de opa van kleine Karel duikt op in het verhaal.

Maar het belangrijkste deel van het verhaal gaat uiteraard over Dog Man, die heeft zoals eerder aangehaald echte hondenmanieren. Zo is hij ook gek op balletjes, waarmee boeven hem proberen af te leiden. Kleine Karel probeert Dog Man van zijn obsessie van ballen af te helpen door gedragstherapie.

Maar dan komt een slechterik die de stad probeert over te nemen met balvormige robots.

Daarnaast zit er veel meer in het boek dan gewoon een leuk verhaal. Op bepaalde pagina’s staat aangegeven dat je door snel de bladzijden te wisselen ook een soort van minifilmpje kunt maken: de “omsla-no-scoop”.

Ook aan de boekenliefhebbende meelezende ouders werd gedacht met leuke verwijzingen, spelen met taal, quotes van Hemingway of verwijzingen naar andere literaire werken.

Conclusie

De Bal is hond mag dan wel een kinderboek zijn die ervoor zorgt dat kinderen die niet graag lezen ook plezier krijgen in lezen. Ook ik als volwassene vind het stiekem een leuk boek. Ik genoot met volle teugen om mee te kijken met zoonlief die het verhaal aan mij voorlas. Het is een boek vol humor, gekke personages en vooral veel originaliteit.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.