Decoratie voor elk seizoen is altijd leuker wanneer het zelfgemaakt is. Voor pasen dit jaar gingen we aan de slag met styropor eieren en sequin om shiny paasdecoratie te maken. Deze bling bling paaseieren zijn eenvoudig te maken maar je hebt wel een portie geduld nodig.

Wat heb je nodig

Hoe ga je te werk?

 • Prik een sequin rondje op een naaldje en prik deze in het styropor paasei.
  Tip: ik begon aan de onderkant. Waar ik een lint gebruikte, plaatste ik eerst een lint en prikte vervolgens de sequin rondjes zodat deze een beetje over het lint heen komen.
 • Prik vervolgens verder met nieuwe rondjes. Probeer ervoor te zorgen dat de sequins elkaar steeds een beetje overlappen, zo vermijd je witte vlakken.

Tja, meer is er eigenlijk niet aan, blijf prikken tot het ei volledig bedekt is. Soms kan het wel eens voorkomen dat het naaldje niet goed in de styropor prikt. Dit komt omdat je botst op een ander naaldje, het helpt om het dan wat los te maken en deze in de andere richting te laten wijzen.

BlingBlingeieren

Gebruik vooral je fantasie om patroontjes te creëren of te werken met verschillende formaten aan sequins. Let wel op, wanneer je met grote sequins werkt op een ei, dan kan het wat lastig worden om de figuren goed te positioneren doordat de kromming van het ei anders is, krijg je dan stukjes die wat hoger komen. Het is handig om hier dan goed op te letten dat de sequin figuren elkaar mooi overlappen, zo blijft alles mooi vast zitten.

Dit is een zeer leuke knutsel om gefocust bezig te zijn, het vergt veel concentratie, ideaal om kinderen even tot rust te laten komen. Lekker mindfull paaseieren versieren.

Give away

Wil je zelf ook creatief aan de slag met sequin of liever iets anders? Waag dan alvast je kans om een leuk paasgeschenk te winnen. Ik mag van GigaCrea namelijk een tegoedbon van 25 euro verloten onder de volgers.

Wat moet je hiervoor doen?

Laat in een reactie hieronder of op facebook of op instagram weten welk materiaal je zou kiezen bij GigaCrea en wat je ermee wil maken.

Daarnaast krijg je een extra winkans als je:

Ben je op zoek naar meer creatieve inspiratie? Bekijk dan zeker mijn DIY rubriekje.

Deelnemen kan tot en met 18 april 2022. De dag na afloop maak ik de winnaar bekend via een privé bericht of e-mail. De winnaar dient zich binnen de 48u te melden. Zo niet, wordt een andere winnaar gekozen. Over de uitslag van een give away wordt geen discussie gevoerd.

8 Replies to “Sequin paaseieren: bling bling paasdecoratie

 1. Ik zou ook kiezen voor de sequins maar dan in een ander thema want pasen is net voorbij 🙂
  En dan zou ik ook nog wat vilt en textiel knutsels maken, dat is altijd superleuk als geschenkje!

 2. Ik zou iets kiezen waarmee ik iets voor Moederdag kan maken, dan heb ik daar ineens ook iets voor. De sequins lijken me ook heel leuk maar ik vrees dat ik daar niet genoeg geduld voor heb.
  Wel een heel leuk resultaat!

 3. Ik heb overlaatst de sequins gedaan, en was heel leuk met de kleinzonen. De ene had er al meer interesse in dan de andere maar toen het klaar was, waren het hele mooie shiny eitjes.

  Als ik iets kon kiezen van de webshop, zou het wellicht iets van Embossing zijn.

 4. Die sequins zijn keitof. Dat zou ik wel met mijn zoontje willen doen.
  Verder kan ik nog wat gerief gebruiken om Kaarsen te maken.

 5. Ik zou kiezen voor de sequins. Lijkt me leuk om met mijn dochtertje iets te maken voor vadertjesdag 🙂

 6. Ik zou knutselgerief bestellen voor mijn beste vriendin, die knutselt heel graag en dan heb ik meteen een geschenk voor haar verjaardag. En voor mezelf zou ik de sequins wel eens willen proberen met mijn dochtertje.

 7. Wat leuk! Mijn dochtertje is dol op knutselen. Ik weet nog niet wat ik zou kiezen maar de sequins lijken me alvast heel leuk

 8. Ik kan niet echt kiezen! De sequins zijn ook superleuk gedaan! En ik zou wel willen vilten ofzo, of een leuk pakketje met scrapbooking materialen bestellen, om mijn bullet journal wat op te vrolijken! ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.