De kerstperiode is eigenlijk altijd een gezellige en fijne tijd, daarom vind ik het leuk om de hele maand december de kerst vibes in huis te hebben. Zo zorgen warmte, familie en gezelligheid voor een lichtpuntje tijdens de donkere winterdagen.

Kerst versiering

Dit jaar was ik er reeds in oktober aan de kerstperiode aan het denken. Een kerstboom versieren kan je doen op allerlei manieren, catproof zoals wij deden of met gekke ballen, zelfgemaakte kersthangers … zo versier je een boom tot een kerstitem die volledig bij jullie gezin past.

Gekke kerstballen
Deze gekke hamburger kerstbal heb ik gevonden in de action.

Ga misschien zelfs nog een stapje verder en decoreer je huis helemaal binnen een bepaald thema voor kerst (enkele jaren terug maakten wij er een zomsere kerst van). Zorg er vooral voor dat de gezellige kerstsfeer een beetje overal in huis te vinden is.

Samen knutselen

Naast de leuke kerstversiering is het ook altijd leuk om samen te knutselen. Zo maken wij leuke groene kerststukjes, een advendskrans, de gekste kerstfoto’s voor een adventkalender of gewoon voor in ons jaarboek. Samen bezig zijn is gewoon mega gezellig.

Kerstmuziek en -films

Of gewoon ’s avonds de kaarsjes aan, koken met een leuk kerstmuziekje op de achtergrond en op zondagmiddag met het hele gezin genieten van een knusse kerstfilm. Enkele aanraders dit jaar: Scrooge, a cinderella story en eentje die nooit verveelt home alone.

Kerst film kijken
Een kerstfilmpje kijken doe je uiteraard met warme kerstsokken (gevonden bij action)

Kaartjes

Familie en vrienden fijne feestdagen wensen is een goede reden om kerstkaartjes te sturen, zo laat je ze meteen ook weten dat je aan ze denkt en dat je hen graag ziet. Veel mensen vinden het ook leuk om kaartes te krijgen, het brengt meteen gezelligheid in huis al die kaarten.

Ik vind het persoonlijk leuk om creatief aan de slag te gaan met het maken van kerstkaarten, ik schrijf dan ook elk jaar kerstwens. Uiteraard vind niet iedereen het leuk om zelf kaarten te maken, mooie kerstkaartjes vind je snel in de winkel zoals bij de action of online bijvoorbeeld bij bol.

Kerst geschenkjes

Geschenkjes mogen uiteraard niet ontbreken. Sommige mensen vinden het vreselijk, maar ik vind het heerlijk om voor iedereen een leuk geschenk te kiezen. Ik denk dan aan hoe blij ze (hopelijk) zullen zijn met hetgeen ik speciaal voor hen koos en glunder al bij het idee dat het helemaal bij de ontvanger past. Als je goed nadenkt wat bij iemand kan passen, hoeft een geschenk niet altijd duur of groot te zijn, veel mensen zijn al blij met het feit dat je moeite doet voor hen.

Ik probeer de geschenkjes ook altijd leuk in te pakken waardoor het mooi staat in huis in afwachting tot ze tijdens de feestdagen mogen geopend worden.

Cadeaulabels sterretjes

Ik hou niet van de donkere maanden, die maken me wat humeurig maar de kerstsfeer dat zorgt voor wat zachtheid. Is dat bij jullie ook zo?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.