Hoe komt het toch dat velen onder ons verzot zijn op al die kerstfilms die de hele maand december worden getoond en waar je maar niet genoeg van kunt krijgen? Waarschijnlijk ligt het antwoord in de romantische gedachte die kerst oproept. Het is de tijd bij uitstek om jezelf te wentelen in een zalige, warme sfeer die alle zorgen doet vergeten. 

Decoreren

Het succes van de film ‘Home Alone’ zal niet enkel te wijten zijn aan de kerstsfeer maar heeft wel een bijzondere setting. Ook liedjes zoals ‘Driving home for Christmas’ of ‘All I want for Christmas is you’ dragen bij aan de kerst- en eindejaarssfeer en het uitkijken naar een tijd boordevol gezelligheid en warmte. Het is dan ook de perfecte periode om aan de slag te gaan met decoratie in je woning.

Verrassend wachten

Wil je een mooie aanloop naar Kerstmis maken, dan kun je aan de slag tijdens de adventsperiode. De laatste jaren is er opnieuw meer aandacht gegaan naar het aftellen tot die belangrijke dag op 25 december dit kan via een zelfgemaakte adventskrans of een kalender. Geen zin om elf te knutselen, Vandaag de dag kun je ook kiezen uit verschillende adventskalenders van jouw favoriete merkjes of producten. Wat dacht je ervan om elke dag reikhalzend uit te kijken naar een lekkere chocoladebonbon? Of waarom niet kiezen voor een adventskalender met kerstdecoratie, zodat je elke dag een nieuwe versiering in je kerstboom kunt hangen. Geef de adventskalender een centraal plaatsje in je woning. Het is een rustpunt en tegelijk een ritueel om uit te kijken naar die bijzondere feestperiode van het jaar.  

O dennenboom

Ben je het beu om ook dit jaar een verse naaldboom naar binnen te sleuren en heb je vooral geen zin in constant vallende naalden op het tapijt, dan kun je maar beter gaan voor een gemakkelijker maar ook prachtig alternatief. Vandaag heb je een ruime keuze aan kunstkerstbomen die je nog amper kunt onderscheiden van de echte. Er is dus geen reden meer om jezelf op te zadelen met meer schoonmaakwerk dan nodig. 

Koop zeker een exemplaar met de juiste hoogte, zodat het perfect in de ruimte past. Durf uitpakken met een groter exemplaar zodat Kerstmis echt centraal staat in je woning. Een te klein exemplaar zorgt niet altijd voor de sfeer die je voor ogen hebt. Tenslotte zal deze kerstboom zeker jaren meegaan. Beter en voordeliger dan mijn echte kerstboom die vorig jaar een triestige dood gestorven is door het stormweer (mooi was hij wel).

Echte Kerstboom

Er zijn zelfs modellen op de markt met geïntegreerde ledverlichting. Handig als je je dit jaar niet eindeloos wilt verliezen in de slingers met lichtjes die helemaal in de war zitten. Ben je al aan het aftellen naar het moment dat de eerste sneeuwvlokken vallen, ga dan voor een witte kerst met een besneeuwde kunstkerstboom. Deze geeft alvast extra cachet aan de versiering en zorgt voor een magische touch. Eens je jouw kerstboom in huis hebt gehaald, kun je beginnen met decoreren. Trek er een volledige dag voor uit en ga samen met je hele gezin aan de slag. Het wordt alvast een familiemoment om te koesteren. Vergeet zeker ook geen foto’s te nemen hiervan, deze kan je misschien zelfs gebruiken voor je kerstkaartjes.

Ik kijk alvast uit naar kerst, zijn jullie ook zo’n kerstfans?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.