Heb jij een kleine speurneus in huis die wel houdt van een spannend verhaal? Een kind die aandachtig de plaatjes van een boek bekijkt en dus niet enkel luistert naar de tekst? Ideaal, het boek Wat Mick zag, is dan zeker een aanrader.

Wat Mick zag

De jongen Mick en zijn zusje Hannah gaan samen met hun ouders een weekendje logeren in de Ardennen. Het hotel waar ze terecht komen, is oud maar gezellig met heel veel tierlantijntjes (dit laatste merk je op door de illustraties die net als het verhaal uitgewerkt zijn door Lars Deltrap).

Mick, een echte speurneus, die overal zijn detectivespulletjes meeneemt, vind dat het ook best wel een beetje geheimzinnig is in dit hotel. Er duikt een vreemde bestelwagen op, maar ook een bootje op het meer en lijken wel spullen te verdwijnen. Wanneer de baas van het hotel dan ook nog eens spoorloos lijkt te zijn, gaat Mick voorzichtig op onderzoek uit. Dankzij de illustraties in het boek, wordt de lezer meegenomen op deze speurtocht. Het is namelijk de bedoeling dat je samen met Mick mee het mysterie onthult. De ontknoping is best verrassend.

Speurboek

Ik had geen flauw idee wat we onder een speurboek moesten verstaan. Mijn eerste idee was dat het een soort van een opdrachten-boekje zou zijn waar je naar een ontknoping toe zou moeten werken. Een soort cluedo boek of zo. Maar Wat Mick zag, bleek toch nog wat anders in elkaar te zitten. De tekst loodst je door het verhaal, maar een oplettend persoon die ook aandachtig de illustraties van een boek bekijkt, die zou wel eens vroeger hints kunnen vinden. Een boek voor een echte speurneus dus.

Speurboek

Het is net de combinatie van de tekeningen en het verhaal dat het boek leuk maakt. Mochten de illustraties niet met zoveel detail en aandacht werden uitgewerkt, dan zou ik zeggen dat het best wat spannender mocht allemaal. Het is heel leuk om te zien hoe Lars Deltrap veel moeite gestopt heeft in zijn illustraties, zo zie je dat op bepaalde bladzijden een zelfde setting hernomen wordt, maar de details net iets anders zijn. Dit draagt zeker bij aan het mysterie, tenminste als je erop let.

Een speurboek voor de oplettende lezer dus, de achterflap van het boek liegt er niet om.

Bestel jouw exemplaar van “Wat Mick zag”, je vind hem uiteraard ook bij de lokale boekhandel.

Op zoek naar meer lees inspiratie, neem dan snel een kijkje bij mijn boekreviews.

*Voor dit artikel heb ik een review exemplaar ontvangen, maar dit heeft geen invloed op de recensie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.