Kleine vogeltjes worden groot en vliegen uit, zo gaat dat ook bij kleine kindjes. Een vogelvoederhuisje is dan een toepasselijk en bruikbaar geschenk om te geven aan juf op het einde van het jaar.

Vogelvoederhuisje

Zoonlief heeft er net het einde van het kleuter opzitten en zal nu de stap maken naar het eerste leerjaar. Ik vond een vogelvoederhuisje dan ook een toepasselijk geschenkje voor de juf. Ik maakte een bijhorend kaartje met een versje (link) en we gingen samen aan de slag voor het voederhuisje.

Hiervoor gebruikte ik een pakket waar de materialen (excl. figuurzaag, houtlijm) reeds in zat, ook handleiding. We volgden strikt de instructies en met wat hulp van de man des huizes, kwamen we tot een mooi resultaat. We hebben er een eigen twist aangegeven door de opening in het midden rond te maken in plaats van de vorm van een appel of een huisje.

Eenmaal alle onderdelen de juiste vorm hadden, heb ik zoonlief aan het schilderen gezet. Na het drogen hebben we samen alles aan elkaar gelijmd met houtlijm.

Ik vlieg uit geschenk

Ik vlieg uit

Het vogelvoederhuisje was op die manier snel klaar, maar ik vind dat een afscheidsgeschenk voor de juf toch altijd een persoonlijke toets verdient. Zeker bij zo’n grote stap van het kleuter naar het eerste leerjaar. Als afwerking nam ik een leuke foto van onze kleine man die ik zowel gewoon als gespiegeld printte om vervolgens met veertjes tussen aan elkaar te kleven. Zo lijkt hij precies een klein vogeltje die uitvliegt. Dit bevestigden we in de opening van het voederhuisje waar je normaal een bolletje eten voorziet.

Vogelhuisje

Opvangjuf

Naar jaarlijkse traditie voorzien wij ook altijd iets voor de opvangjuffen. Van hen krijgen we namelijk soms meer feedback dan van de juf omdat zij vaak meer tijd hebben voor een babbeltje bij het ophalen. Dit jaar maakten we niet identiek hetzelfde – wat we de voorbije jaren wel deden bij de zeep en de munt – maar maakten we iets in hetzelfde thema.

Ik kocht een klein vogelhuisje van 6cm op 6cm, dit werd geschilderd door de kleine man. Daarbij maakten we met vogelvoeder leuke maaltijdhangers voor de diertjes.

Vogelhuisje met vetbol

De vetbolhangers kan je heel eenvoudig maken door vast frituurvet te smelten en vervolgens het vogezaad erin te gieten. Giet ze in siliconevormpjes, plaats een rietje in (om een gaatje te maken waar later een draadje doorgaat om ze op te hangen) en zet in de koelkast. Een dag later kan je de vetbollen eruit halen en aan een touwtje hangen. Ik heb ze in vershoudfolie ingepakt omdat het best wel vettig is.

Ik ben benieuwd, wat hebben jullie gegeven aan de juffen of meesters? Of doen jullie daar niet aan mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.